Sharks hade chansen att avgöra matchserien hemma senast, då blev det förlust 3-1 trots total dominans. Tar de chansen i natt, eller ska Kings knappa in allt mer? Kika in!

Match: Los Angeles Kings – San José Sharks
Tips: San José Sharks (-1,5)
Odds: 3,17 @ Betsafe
Insats: 2/10 units
Spelstopp: 2011-04-26 04:00

Motivering:

Los Angeles Kings har en spelstil borta som passar väldigt bra mot Sharks. De ligger defensivt och låter dem skjuta mycket utifrån, för att sedan sticka på omställningar när tillfälle ges. Precis så såg det ut sist, då man vann med 3-1 trots att ”hajarna” vann skotten med 52-22. Man har en av NHL’s bästa backar i Doughty, man har dessutom en av de målvakter i NHL som kan spika igen och ta precis allt, som senast, men han kan också släppa in 4-5 puckar vissa matcher. På hemmaplan är man mer offensiva, vilket öppnar luckor för Sharks offensiva spel. De två hemmamatcherna som Kings spelat hittills har förlorats på följande sätt: Första tappade man 4-0 till 5-5 och förlust OT, andra matchen blev man krossade då siffrorna skrevs till 3-6.

Sharks alltså, ett gäng som skjuter extremt mycket skott på mål men ibland har problem att få den förbli målvakten. Man har trots det en grym uppsättning offensiva spelare: Heatley, Marleau, Thornton, Pavelski, Clowe, Boyle, Couture, m.fl. Akilles-hälen ligger i defensiven, eller framför allt i målvakterna, Niemi blev utbytt efter 9 minuter senast, och Nittymäki spikade igen när han fick komma in. Det ger nog en aning dilemma här, vem kommer man att starta med? Dock brukar Sharks vara duktiga på att göra mål borta mot just Kings, och jag tror att de gör fler än de släpper in.

Bra värde i oddset, jag värderar att oddset ska stå i ca 2,85 istället, och tackar för de extra decimalerna!

God spellycka,
/Blixt