Andra rundan av Stanley Cup-slutspelet och första matchen mellan Los Angeles – San Jose står på schemat denna natt mot onsdag. Jag kommer idag inrikta mig på ett favoritspel när det gäller Los Angeles och det blir såklart en typ av skottspel.

  • Match: LA Kings – San Jose
  • Speltips: Under 58.5 skott
  • Odds: 1.85 @ betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 15/5, 04.05

Los Angeles gjorde en riktigt stark första runda när man slog ut fjärdeplacerade St Louis med 4-2 i matcher. Formen är riktigt bra och framförallt på målvakten Jonathan Quick. Jag tror man vinner även denna match, men det känns ändå på nåt sätt lite ovisst. Därför kommer jag välja mitt favoritspel när Kings spelar på hemmaplan, underspel i antal skott. Normalt sett hatar jag att spela under, men vissa gånger måste man bara bryta sina mönster. Som jag skrivit så många gånger så är Kings otroligt starka på hemmaplan och deras spel är mycket stabilt, framförallt i defensiven. Man lär som vanligt vara det spelförande laget och vid en eventuell ledning så backar man hem och skotten framåt haglar inte direkt. Man stressar inte heller motståndarna och ställer istället upp i ett klassiskt styrspel vilket minimerar ytorna för motståndarlaget. Därmed kommer Sharks ha det svårt att ta sig in på kassen och lägg därtill att Kings backar gillar att stå upp framför Quick i kassen. Som sagt i ledning spelar man av matcherna och går nästan aldrig framåt om man inte är helt säkra på att det kan ske utan misstag. Ska vi titta på statistik denna säsong så är deras skottsnitt ofantligt mycket lägre på hemmais än vad snittet är på resande fot. Mycket pågrund av det spel man spelar på hemmaplan. Dagens lina är på 58.5 skott och jag anser att den är hög, trots att Sharks är ett lag som oftast skjuter en hel del framåt. Under grundserien så slutade 20 av 24 hemmamatcher under linan och nu i slutspelet har samtliga slutat en bra bit under 59 skott, totalt 51-, 51- och 38 skott. Tror återigen att det blir en ganska chansfattig match.

Kings shots off: 29.81
Kings shots off at home: 25.78
Kings shots def: 24.96
Kings shots def at home: 22.92
Kings shots against Sharks last 10 games: 33.3

Sharks vann med imponerande 4-0 i matcher mot ett förvånansvärt svagt Vancouver. Nu kommer man ställas mot kanske ett av Westerns bästa slutspelslag. San Jose är ett lag som är duktiga framåt och även är riktigt bra bakåt. Styrkan bakåt blir en stark faktor till detta spel även det. Kings har svårt att skapa chanser och man kommer få svårt att skapa chanser mot Sharks också. Mitt tips är att man kommer komma upp i runt 25 skott och då behöver Sharks skjuta hela 34 skott framåt för att spelet ska gå som förlorat. Så många skott ska normalt sett inte vara så svårt att komma upp till för Sharks, men idag möter man ligans bästa hemmadefensiv och då får man nog försöka välja lägena rätt då man som sagt kommer få svårt att ta sig in på mål. Under säsongen har man spelat fyra matcher mot Kings varav två av dem slutat under dagens lina. Båda i Los Angeles där det totalt blev 46 och 52 skott. De övriga två borta i San Jose slutade en bra bit över linan, men det hör inte hit då vi nu är i LA igen. Sharks gick under dagens lina i båda sina bortamatcher mot Vancouver. Förväntar mig inte någon skottkavalkad från något av lagen idag heller.

Sharks shots off: 31.79
Sharks shots off on road: 31.12
Sharks shots def: 28.96
Sharks shots def on road: 29.50 
Sharks shots against Kings last 10 games: 29.0 


Hemmaplan för Kings brukar betyda ett ordnat spel och jag tror inte ens ett skottglatt San Jose kan hjälpa dem att komma över linan. Därför spelar jag under 58.5 skott till oddset 1.85 hos betsson med 6 units. Må nu kortsargen bombarderas!

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden