Los Angeles tar inatt ett Pittsburgh som spelade så sent som igår. Frågan är om det påverkar utgången av matchen eller om Pittsburgh fortsätter att stänga ner sina motståndare. Kings har två raka segrar, men här tar det väl ändå stopp, eller?

  • Match: LA Kings – Pittsburgh
  • Speltips: Pittsburgh ML
  • Odds: 2.10 @ Unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 8/3, 04.05

los_angeles_200x242Los Angeles har länge haft det ganska tufft enligt mig. Man har verkligen inte imponerat så som man kanske borde ha gjort med tanke på att man ändå är regerande mästare. Däremot så är det ganska vanligt för Kings att gå på halvfart genom grundserien för att sedan växla upp ett snäpp i slutspelet då man istället blir ruskigt tunga att möta. Nu har man dock två raka segrar, vilket kanske visar att dem är lite på gång. Däremot så har inte spelet varit så bra innan det som sagt och jag tror man kan få det tufft ikväll också. Även fast man har haft fördelen att få vilat en extra dag och även fast man har hemmaplan där man normalt sett är väldigt starka. Man kommer säkerligen behöva göra minst tre mål ikväll för att vinna matchen och det tror jag man får väldigt tufft att uppnå. Tidigare säsonger har Kings varit väldigt tighta bakåt även fast man inte gjort någon bra grundserie. Den här säsongen har man inte gjort det i närheten av lika bra och man släpper till fler chanser mot eget mål om man jämför med tidigare säsonger. Kings måste nog börja växla upp snart om man ska komma igång till slutspelet. Ingen målvakt är bekräftad i skrivande stund och man saknar Tanner Pearson, Slava Voynov och Alec Martinez.

pittsburgh_200x200Pittsburgh spelade vi på igår och det med framgång. Hela analysen över den matchen är jag väldigt nöjd med. Känslan var innan mycket mål, men tight spel och att Pittsburgh är bättre på att stänga ner sina motståndare. Så var det precis. Idag tar man nya tag när man möter LA Kings och det blir förmodligen samma taktik här. Pittsburghs form för tillfället skulle jag säga är bäst i ligan just nu. Man har länge spelat väldigt bra och nu också börjat få lite utdelning, både mål- och poängmässigt. Man öser in mål och även fast man inte skapat så mycket framåt så hittar man nätet, vilket såklart är positivt då det visar hur bra man egentligen är offensivt sett. Båda storstjärnorna Sidney Crosby och framförallt Evgeni Malkin har börjat producera på riktigt nu och då är man väldigt farliga. Historiskt så har man inte mött varandra så mycket med tanke på att lagen ligger i olika delar av USA, men säsongens enda möte har Pens vunnit och dessutom de fyra av de fem senaste lagen emellan. Pittsburgh saknar sedan tidigare Dupuis, Maatta och Ehrhoff. Målet kommer vaktas av Fleury. Jag tycker oddsen borde vara jämnare än vad dem är här.


Jag tycker vi har lite liknande förutsättningar som igår där Pittsburgh måste spela på samma sätt och då ska man ha god chans. Offensivt är man vassa för tillfället. Mitt spel blir alltså Pittsburgh ML till oddset 2.10 hos Unibet. Insatsen kommer att landa på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden