Pittsburgh är ute på en liten roadtrip i Kalifornien och åker idag till Los Angeles för att möta Kings. De senaste säsongerna har Kings varit det spelförande laget mot Pittsburgh inbördes, men har trots det åkt på mestadels förluster. Idag är det nya förutsättningar och frågan är då om de kan vända den dåliga trenden mot just Pens?

  • Match: LA Kings – Pittsburgh
  • Speltips: Pittsburgh ML
  • Odds: 2.35 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 5/12, 22.05

los_angeles_200x242Kings tuggar på och har gjort det ovanligt bra för att vara just Kings. Man har de senaste säsongerna varit ett lag som haft lite problem under grundserien, men som när det väl gäller i ett slutspel så är man riktiga monster som sköljer över det mesta med sin tyngd. Klarar man av att bibehålla den här formen och komma ganska högt i tabellen så kommer man bli livsfarliga i ett slutspel om man också får ha fördelen av en extra hemmamatch under de flesta slutspelsserierna. Problemet med Kings är att man inte vinner många matcher övertygande utan det är ofta uddamålssegrar, vilket såklart är lite riskabelt. Är målvakts- eller försvarsspelet dåligt en match så blir det oftast förlust. Idag kommer man vara det spelförande laget, men de senaste säsongerna har deras spel inte funkat riktigt som man velat mot Pittsburgh. Eller spelet har funkat, men man har haft svårt att göra mål på Pittsburgh. Kings är ganska offensiva på hemmaplan och Pens spelar som bäst när de får ligga lågt på försvar för att sedan gå på kontring. Kings har raden 9-5-0 på hemmaplan, vilket innebär att de kanske inte verkar vara lika hemmastarka som de brukar, men det är fortfarande ett bra lag utan tvekan. Man kommer vara spelförande, men tror inte heller det gynnar Kings för mycket. Rätta favoriter, men inte mer än så.

pittsburgh_200x200Pittsburgh är väldigt ojämna den här säsongen. Med det laget man har offensivt sett så känns det inte som att man kan torska en match, men det har inte riktigt funkat som man tänkt sig. Man ligger på en stabil fjärdeplats i sin division och har faktiskt bara plockat fyra poäng mindre än motståndarna Kings. Vad är det som inte funkat då? Jag ser en stor och klar anledning och det är Sidney Crosby. Det tar emot att skriva det, men han är inte samma gamla Sid som han varit tidigare, utan han har inte varit bättre än någon normal medelmåtta spelare. Med tanke på att man har höga förväntningar på honom så får man hittills se honom som en av säsongens stora floppar. Det som är positivt är att många andra levererar där Malkin är ledande tillsammans med Kessel som sakta börjar få igång poängproduktionen. Man är som sagt väldigt ojämna, men jag tycker på något sätt att man höjer sig när man möter bättre lag. Då behöver man inte känna pressen av att man ska föra matcherna och vara offensiva, vilket man gör mot sämre motstånd och då går man ofta också bort sig defensivt sett. Nu kan man lugnt och säkert ligga rätt i positionerna och hjälpa Fleury i kassen för att sedan ställa om snabbt. Inbördes mot Kings har man vunnit åtta av de tio senaste matcherna. Jag tycker oddset är alldeles för högt på Pittsburgh idag.


Jag tycker oddset är otroligt högt på Pittsburgh idag. Man har haft det relativt enkelt mot Kings och man har fin chans idag med. Mitt spel blir alltså Pittsburgh ML till oddset 2.35 hos bet365. Insatsen landar på 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden