Gårdagsnattens skottspel satt verkligen på håret, men det var skönt att ha marginalerna på sin sida med tanke på natten innan. Inatt kommer jag återigen gå på laget som svek oss för två nätter sedan. Phoenix Coyotes åker till sina rivaler i LA för att möta Kings.

  • Match: LA Kings – Phoenix
  • Speltips: Över 55.5 skott (ordinarie tid)
  • Odds: 1.85 @ Betsafe
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 25/10, 04.35

Los Angeles har öppnat helt okej, även om man i vissa matcher ser ganska trötta ut. Kings har däremot visat sig vara ett riktigt slutspelslag och kanske är därför man inte ser samma gnista nu under grundserien som man gör under slutspelet. Förra säsongen så var Kings ett stabilt defensivt spelade lag på hemmaplan där man allt som oftast gick under linan. Jag rekade det med framgång flertalet gånger där bolagen var fel ute. Det känns som att bolagen går lite på fjolårssäsongen fortfarande och visst försöker man lira lite på samma sätt, men det har dock inte haft samma starka inverkan som det hade under förra säsongen. Man släpper till betydligt fler skott och skjuter även lite mer framåt. Nu har det bara gått ett par matcher, men av det vi sett hittills så är man inte lika stabila defensivt som man var, även om man som sagt ligger i toppen av ligan defensivt. Den här säsongen har man spelat tio matcher hittills och dagens lina har man klarat i åtta av dem. Alla fyra hemmamatcher har man gått över linan. Framåt har man ett snitt på 30.5 skott så att man ska kunna skapa lägen är ganska självklart mot ett Phoenix som gärna släpper till en hel del skott emot sig. Det känns som att normalt sett bör Kings klara att skjuta 32-33 skott och då bör linan klaras då jag tror att Phoenix kommer bjuda upp till dans och ge dem en match, både i skotten och i resultatväg.

jonathan quick

Phoenix har vi kört skottspel på flera gånger nu och senaste gången var första gången vi blev ”röda” på dem. Det saknades dock bara två skott och då hade vi ändå bara två skott på mål under första tio minuterna. Lite otur, men sånt är livet. Inatt får vi en låg lina på ett lag som har gått över denna lina i alla sina tio matcher hittills. I åtta av dem har de pulveriserat linan totalt. Kings är anledningen till att vi får en så låg lina idag, men att de möter Kings ser jag inte som en nackdel. Phoenix kommer fortsätta vilja spela med hög fart som man brukar och inte spela Kings tråkiga backa hem spel. Som vanligt så blir det en hel del luckor bakåt när Yotes spelar och Kings är som bäst när de bara får vänta på motståndarnas misstag och sen hugga på minsta lilla felsteg. LA kan spela med hög fart och är vana med det. Yotes är inte vana att dra ner på tempot så varför försöka spela ett spel som man inte brukar? Nej, Phoenix fortsätter i samma takt och jag tycker det här spelet känns riktigt bra. Historiskt så har Kings nästan alltid varit ett lag som spelat lite mer defensivt, men trots det så har 9 av 10 senaste mellan lagen gått över linan. De flesta med ganska stor marginal också. Det är två lag som känner varandra väl och vet hur de ska spela mot varandra.


Linan är låg och det är bara för att det är Kings som står på ena sidan. Jag tror mycket väl att båda lagen kan komma upp till 30 skott var och då sitter spelet enkelt. Det mest troliga är väl dock att Kings skjuter lite mer än sina motståndare denna afton. Jag spelar över 55.5 skott till oddset 1.85. Insatsen blir 6 units och spelet läggs hos Betsafe denna gång.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden