Idag kör vi på en spelarspecial från matchen mellan LA Kings och gästande Phoenix. Min känsla är att Kings som vanligt kommer spela tight på hemmaplan och därav blir det också en spelarspecial på Kings målvakt Jonathan Quick.

  • Match: LA Kings – Phoenix
  • Speltips: Jonathan Quick under 26.5 räddningar
  • Odds: 1.80 @ Betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 18/3, 03.35

Los Angeles spelar sin tredje raka hemmamatch och söker faktiskt revansch och även sin första vinst på dessa matcher. Idag möter man ett lag som varit lite upp och ner den här säsongen, men som nu på slutet vacklat lite i deras spel. När Kings spelar på sin hemmais är de otroligt svåra att möta. Man checkar hårt med deras forwards och får ofta fast motståndarna i deras försvarszon. Detta innebär ju också att man sällan får så mycket skott emot sig då man ofta är i anfallszon. Dessutom är man väldigt tighta bakåt och har många spelare som gillar att täcka skott och skära av skottvinklarna för motståndarna. Man är ett av de lag som släpper till minst skott emot sig i hela ligan och på hemmaplan är man en av de klart bästa. Jonathan Quick under 26.5 räddningar blir mitt spel idag. Nånting säger mig att man håller Phoenix under 25 skott och då sitter detta spel enkelt. Jag har verkligen svårt att se att Yotes ska lyckas få iväg uppemot 30 skott och då har det som sagt god chans till att sitta då Quick inte heller lär hålla nollan.

jonathan quick

Phoenix är normalt sett ganska skottglada, men någonting har hänt efter uppehållet. Man har inte längre samma flow i anfallsspelet och puckarna träffar inte lika ofta mål. Dessutom är det på hemmarinken man skjuter som mest och spelar sitt hawaiispel. Idag tror jag man får lägga stort fokus på spelet i egen zon och därav inte få chansen till så mycket spel i Los Angeles-zonen. De sista matcherna har man verkligen haft svårt att hitta skotten. På deras fem senaste har man skjutit 26, 22, 26, 20 och 33 skott. Den gången man var över 30-strecket var mot ett Washington som nästan alltid är katastrof när det gäller det defensiva. Idag möter man ett av ligans klart stabilaste ag bakåt och då kommer man få svårt att skapa lägen.


Mitt tips är att Kings kommer hålla Yotes runt 25 skott och då sitter detta spel. Skulle Phoenix dessutom göra några mål så kan de dessutom skjuta ett par extra skott utan att vi påverkas negativt. Mitt spel denna afton blir Jonathan Quick under 26.5 räddningar till oddset 1.80. Spelet finner ni hos Betsson och spelas med 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden