Vi går på ytterligare ett litet tips från NHL och jag har hittat en vinnare mellan LA Kings och New Jersey. Det är två lag med ganska dålig form, men samtidigt måste man gå in närmare på vilka de mött senaste matcherna också. Dessutom lider ena laget av en hel del avbräck.

  • Match: LA Kings – New Jersey
  • Speltips: LA Kings
  • Odds: 1.76 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 15/1, 04.35

los_angeles_200x242Los Angeles kommer in till denna match med en seger i ryggen. Man vann senast med 2-0 hemma mot Toronto och äntligen fick man tillbaka ett stabilt försvars- och målvaktsspel, som man haft väldigt svårt att visa upp de senaste matcherna. Formen är väl inte jättebra eftersom man inte vunnit matcherna, men samtidigt ska man ha i åtanke att man mött väldigt formstarka och bra lag på slutet. Dessutom har man haft lite oflyt och såna perioder har alla lag under en säsong. Framåt har man gjort en hel del mål på slutet, men tyvärr har man släppt in alldeles för många. Normalt sett är man ett av ligans starkaste lag bakåt och det dröjer nog inte igen innan man är tillbkaa. Martin Jones kom in i kassen förra matchen och höll nollan och kommer få nytt förtroende ikväll, vilket jag är klart positiv till. LA Kings är ett av ligans starkaste hemmalag och har varit så även denna säsong. Dock har statistiken försämrats lite i och med deras tre förluster i rad på hemmaplan förra veckan. Ändå har man bara förlorat fem matcher under ordinarie tid vilket får ses som otroligt bra egentligen. På resande fot är man som ett annat lag och har faktiskt bara vunnit 5 av 19 på bortaplan. Det är en klar skillnad mot hemma och då är det självklart att man har större chans till vinst idag. Dessutom när man fått lite nytändning med en härlig vinst i ryggen. Kings saknar ikväll Slava Voynov, Robyn Regehr, Tyler Toffoli och Tanner Pearson.

new_jersey_200x200New Jersey håller jag återigen som ett av ligans tråkigaste lag, även om man faktiskt försökt vara lite mer offensiva den här säsongen. Devils är ett lag som bygger mycket runt sin defensiv och försöker dra ner på tempot. Man försöker täcka så mycket skott som man kan och låter inte speciellt många skott komma fram till egen målvakt. Problemet man haft mot Kings de senaste säsongerna är att man inte tagit sig in på mål så lätt. New Jersey har inte direkt någon vass offensiv och mot ett lag som har stora backar som är bra på hålla sig nära egen målvakt, så blir det också svårt att ta sig in och få de där riktigt heta chanserna. Devils har haft en hel del problem med skador den sista tiden och har så även i afton. Man saknar Jagr, Clowe, Salvador, Severson, Ruutu, Gelinas och Gionta. Även Patric Elias är dessutom ett frågetecken, men spelar förmodligen. Det är många borta och även under normala omständigheter så ska Kings vara stora favoriter. Senaste matchen var för ett par dagar sedan och då fick man rättvist stryk hemma mot Islanders och dagen innan var man fullkomligt utspelade av Boston på bortaplan. man möter ett tungt lag idag, lite likt Boston på nåt viss, men förmodligen ännu bättre. Jag räknar med att man kommer få det tufft ännu en gång och åka hem utan poäng.


Kings är bättre idag och är starka hemma. Devils lider av skador och är usla på bortais. Man kommer få svårt att ta sig in bakom Kings starka backar. Mitt spel i afton blir alltså LA Kings att vinna under ordinarie tid till oddset 1.76 hos bet365. Insatsen blir 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden