Detroit åker till västkusten och nästan hela USA för att ta sig till nattens motståndare Los Angeles. Kings är regerande mästare och vill säkert sätta ett av NHLs mest klassiska lag på plats då man senast åkte på en snöplig förlust när lagen möttes för drygt två veckor sedan.

  • Match: LA Kings – Detroit
  • Speltips: Över 5.o
  • Odds: 1.85 @ Betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 28/2, 04.05

Los Angeles har varvat igång rejält och man ser ut att få igång maskineriet igen. När det flyter på för Kings så är man stora och tunga att möta. Det såg vi inte minst i slutspelet förra våren. Jonathan Quick har spelat upp sig från en tung start och är en av världens bästa målvakter utan tvekan, men han släpper fortfarande in mål då han inte är en levande vägg. Kings har lite skadeproblem på backsidan då man saknar två av sina bättre backar och även ytterliggare en som utan tvekan hade haft en ordinarie plats om han hade varit skadefri. De som saknas är Willie Mitchell, Matt Greene och Alec Martinez. Visst märks det av i vissa lägen även om LA Kings normalt har ett ganska defensivt grundtänk. Eftersom man oftast tänker på defensiven så kommer det offensiva som det kommer. Nu på slutet har det dock flytit på riktigt bra och superstjärnan Anze Kopitar har börjat producera på allvar igen. På de sista fem matcherna har man gjort 17 mål och det får ses som ett ganska okej snitt. Med tanke på att man har hemmaplan och dessutom fyra raka segrar så går man in i denna fight med ett bra självförtroende. Under de tio sista matcherna när man mött Detroit så har man gjort 3.1 mål i snitt. Offensiven har god chans att fortsätta även idag mot ett ganska defensivt svagt Detroit.

Detroit har sin sämsta backbesättning på många år. Det är svårt att ersätta världens bäste back som spelar i snitt 27-30 minuter per match, och dessutom ersätta honom med ingen alls. Detroits backar är inget vidare denna säsong och dessutom har man för tillfället en hel del skador bakåt, men även framåt. Offensiven är dock ganska bred där det mesta kretsar om två spelare, Henrik Zetterberg och Pavel Datsyuk. Det är två spelare av yppersta världsklass som kan göra de flesta i ett lag bra. Offensivt är man som sagt riktigt bra och senast vann man med 8-3 hemma mot Vancouver. Målvakten Jimmy Howard har inte varit lysande i säsongsinledningen, men samtidigt är det svårt att stå i kassen utan ett gäng hyfsade backar framför sig. De som saknas i Detroits backlinje är Brendan Smith, Kyle Quincey och Carlo Colaiacovo. Framåt saknar man också ett par gubbar, men offensiven funkar ändå. Det stora problemet är Detroits spel i försvarszon. Jimmy Howard är bekräftad för Red Wings.

Såhär tänker jag även på detta överspel. Kings är i bra form och har gjort mycket mål på slutet, vilket bör resultera i en del mål ikväll med rent logiskt. Detroit är bra offensivt och klarar nog att göra ett par mål dem med. Jag tror att båda lagen gör minst två mål var vilket gör att vi som minst får pengarna tillbaka. När man möttes för dryga två veckor sedan så vann Detroit med 3-2 i en match där det haglade målchanser som lika gärna kunde slutat 5-5. Sedan är inte allt  alltid logiskt, men det här spelet känns helt okej från start. Tittar man på de tio senaste matcherna mellan lagen så är Kings målsnitt 3.1 medans Detroit har ett snitt på 3.4 mål. Totalt har 5 av 10 gått över linan 5.0 och fyra av de återstående har slutat med exakt 5 mål. Endast en match har slutat under. Att lagen trivs emot varandra är det inget snack om.

Jag spelar 6 units på över 5.0 till oddset 1.85 hos Betsson. Tycker det har en god chans till att bli en riktigt sevärd match. Som sagt, slutar matchen 2-2 så får vi pengarna tillbaka då även OT/SO räknas.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden