Toppmöte och ett hett derby mellan Los Angeles och Anaheim. Normalt sett kanske jag hade gått på en hemmaseger här, men samtidigt måste man ta hänsyn till formen och oddsen också. Jag kommer därför lägga fokus på underdogen här.

  • Match: LA Kings – Anaheim
  • Speltips: Anaheim ML
  • Odds: 2.25 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 18/1, 04.05

los_angeles_200x242Los Angeles gjorde återigen ett riktigt bottennapp senast. Matchen innan det spelade man mot Toronto och vann med stabila 2-0 på hemmaplan. Då trodde jag på nåt sätt att det var vändningen för detta stjärnfyllda lag och var nästan bombsäker på att man skulle slå Devils i matchen efter, men det var en underlig match där resultatet tillslut skrevs till en 3-5 seger för New Jersey. Devils har haft svårt att ta sig in på kassen när de möter just Kings och det var en av mina stora anledningar. Nu blev det helt tvärtom och det var återigen ett väldigt virrigt Kings-försvar. Man släppte inte till så många skott, men det syntes på Kings uppträdande att man just nu inte har mycket självförtroende kvar. Att man släpper fem mål mot ett lag som New Jersey på hemmaplan är verkligen katastrof. Dessutom saknade Devils flera tongivande spelare, vilket ännu mer ifrågasätter Kings kapacitet för tillfället. Normalt sett är dem ett väldigt bra hemmalag och det är också där man tagit de flesta av sina poäng den här säsongen. Dock så har det som sagt sett annorlunda ut på slutet och på de fem senaste hemmamatcherna har man släppt in hela 21 mål, och då har man dessutom nollat Toronto i en av matcherma. Man gör som sagt en del framåt, men det spelar ingen större roll om man har noll självförtroende och målvakterna läcker som silar. Idag möter man ett av ligans bästa lag offensivt och det blir en stor utmaning med dagens usla form. Kings saknar Tanner Pearson, Tyler Toffoli, Slava Voynov och Robyn Regehr.

anaheim_ducks_200x113Anaheim är tvärtemot Los Angeles för tillfället. Ducks har spelat stabilt under hela säsongen utan någon större dip och man börjar ju längre tiden går och se ut som vinnaren av Pacific Division. Jag tycker man är det bästa laget hittills och då förtjänar man också att ligga så pass högt upp som man gör. Anaheim kommer in till denna match med tre raka segrar och ett gott självförtroende sedan gårdagens match mot Devils som man vann med 5-1. Nackdelen är att man som sagt är back-to-back här, men samtidigt ska det sägas att Ducks inte tog ut sig speciellt mycket med tanke på att man cirkulerade i Devils zon mer eller mindre under hela matchen. Laget är i bra form och möter idag ett lag som inte har något självförtroende i det defensiva, vilket också borde betyda en hel del mål framåt. Nu är det såklart svårt att spela i LA, men just nu går jag mycket på formen och min magkänsla här och då är det självklar fördel för Anaheim här. Inbördes historiskt sett har det alltid varit jämnt mellan dessa och den här säsongen har man vunnit en match var. Idag är Anaheim underdogs för  att man spelar på bortaplan och för att man spelade igår. Inte för att man är ett sämre lag. Just nu är man det bättre laget och kollar man på kvalitén för tillfället så ska man spela på Ducks alla dagar i veckan till detta oddset. Jag tror Kings fortsätter sin kräftgång medans Anaheim tar sin fjärde raka seger. Andersen startat i kassen och i övrigt så har man mer eller mindre fullt lag.


Kings är bra hemma, men formen är för tillfället urkass. Anaheim har en formkurva som pekar rakt uppåt och är väldigt vassa framåt. Risken finns att det blir en hel del mål ikväll, men det lag som har störst chans att göra flest mål är enligt mig Anaheim. Mitt spel blir alltså Anaheim ML till oddset 2.25 hos bet365. Insatsen blir denna afton 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden