Toppen mot botten i KHL idag, då sistplacerade Novokuznetsk gästar serieledande Lokomotiv Yaroslavl. Två lag som egentligen inte skulle spela i samma division som möts, jag tror mig ha hittat ett riktigt bra spel! Häng med.

Match: L. Yaroslavl – M. Novokuznetsk
Tips: L. Yaroslavl Ö. 3,5 mål
Odds: 1,75 @ Betsafe
Insats: 7/10 units
Spelstopp: 2011 – 01 – 21 17:00

Motivering:

Serieledande Yaroslavl går fram som en ångvält genom tabellen! Efter en halvknackig inledning så hittade laget en grym formtopp i början av februari, en formtopp som hållit i sig i över en månad. Om vi däremot ser till dagens motstånd, Novokuznetsk, så finns det inte mycket som stämmer. Endast två vinster 10 senaste matcherna, och man har nu 7 poäng upp till laget som ligger näst sist i tabellen. Idag spelar man även säsongens kanske svåraste bortamatch mot ett hemmastarkt lag, och de ska vara glada om de kliver av isen med mindre än 4-5 måls differens i protokollet.

Yaroslavl har grymma spelare i Vasicek och Demitra, men även namn som Guskov, Lehtera och Kalyanin som producerar i bra takt. Man har på 45 matcher kammat hem 93 poäng så här långt, och dessutom en målskillnad på 167 – 115, vilket ju indikerar på vilket offensivt skickligt lag de är. Hemmaplan är ett stort plus, då de ofta dominerar matcherna offensivt och det rinner ofta iväg i målprotokollet. På sina 9 senaste matcher har man gjort 42 mål, vilket ger ett snitt på nästan 5 mål/match, och då har det ändå varit bättre motstånd än vad de ställs emot idag.

Finns inte mycket gott att säga om Novokuznetsk. De ligger sist i KHL med sina 37 poäng på 46 spelade matcher, och har dessutom en urdålig målskillnad på 89 – 151, vilket tyder på stora luckor i försvaret, något som Yaroslavl lär kunna utnyttja! Här ska de, som sagt, bara vara glada om de kan hålla sig inom ett par måls differens mot motståndet, och jag tror att moralen i laget är i botten med tanke på hur laget presterat den här säsongen.

Enkel matematik visar hur stora chanser det här spelet har att sitta. Sunt förnuft stärker chanserna ytterligare. Det enda som talar emot är en ren underskattning, något som jag inte tror ska hända här, då Lokomotiv i vanliga fall sprutar in mål mot allt motstånd. 1,75 står oddset i, ett mer korrekt sådant borde stå i runt 1,50.

God spellycka,
/Blixt