Petra Kvitova gjorde mos av Radwanskas servar – undra hur det ska gå när hon möter en ännu sämre servare i kvartsfinal?

  • Match: Petra Kvitova – Caroline Wozniacki
  • Speltips: Kvitova
  • Odds: 1,66 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 22/2, 16.00
  • Turnering: ATP-Dubai

Kvitova har varit ruskigt bra senaste veckorna. Hon tog set av Williams i Doha och går som tåget nu i Dubai. Hennes bollträff är magisk i dagsläget och när hon möter en så pass dålig servare som Wozniacki så kan jag inte se annat än seger. Med tanke på hur Kvitova demolerade Radwanskas servar tror jag än danskan får det ungefär lika tufft. Carros andraservar är sjukt dåliga och hon lär bli breakad minst fem gånger.

Det är ganska stor skillnad i spelstil. Kvitova servar och slår hårt medan Carro är betydligt mer defensiv och vinner i princip aldrig av egen kraft. Hon är liksom beroende av att motspelarna slår bort sig – någon som inte är helt ovanligt på WTA-touren.

Wozniacki slår för löst för att kunna föra spelet mot någon som Kvitova. Hon kommer att hamna i underläge från baslinjen och för att hon ska ha en chans krävs att tjeckiskan slår bort sig rätt hårt.

Till skillnad från Wozniacki gör alltid Kvitova någon offensivt om hon får en kort eller lös boll emot sig. Hon söker alltid vinklar och vill få sin motståndare och springa. Wozniacki slår bara tillbaka bollen och hoppas på att den är djup och att motståndaren missar.

De tre senaste mötena har slutat med segrar för Kvitova. Hon har 4-1 på snabba underlag mot danskan och är i dagsläget en mycket bättre spelare.

Jag håller Kvitova som stor favorit idag.