SM-slutspelet i ishockey är redan igång där man är inne i den tredje kvartsfinalsomgången. Under torsdagkvällen drar även den ångestladdade kvalserien igång där 6 lag gör upp om 2 platser i Elitserien. Sett över 10 matcher har jag väldigt svårt att se hur ett av lagen ska hamna utanför plats 1-2 och spelet blir därefter.

  • Match: Kval till Elitserien 12/13
  • Spel: Djurgården, vinnarodds (plats 1-2)
  • Odds: 1,50 @ Nordicbet
  • Units: 10/10
  • Spelstopp: 19.00 15/3

Djurgården sågs alltså som ett givet slutspelslag när serien drog igång men man har verkligen inte lyckats motsvara förväntningarna och i ett sista minuten-drama i den absolut sista omgången stod det klart att man skulle få kvala för att hålla sig kvar i Elitserien. En ovan situation för de mesta mästarna.

Tillskillnad från Timrå, som har varit avsågat länge (tror visserligen att de kommer hålla sig kvar iallafall, de också) så var Djurgården ändå inte helt borta från en slutspelsplats med några omgångar kvar i en jämn Elitserie.

Det har varit turbulent dock, helt klart, med sparkade tränare och med ännu en ny tränare som inte fick förtroendet att bära huvudansvaret in i några av de viktigaste veckorna i föreningens hockey historia.

Challe Berglund, gammal legendar i klubben, som var tänkt att ta över från och med nästa säsong kliver in i båset redan nu. Han var i samma sits förra säsongen när han hade hand om Modo, som lyckades hålla sig kvar.

Man möter Rögle i premiären ikväll. En bra uppgift, anser jag. De kom in till kvalserien via förkvalet och har tempot uppe med en mix av energi/mättnad. I slutändan har man dock inget att hämta bland de 6 lagen.

I Djurgårdens fall ser jag det mer som något positivt att man har fått vila i över en vecka inför det här. Man behövde nog lite tid på sig för att ställa om och förbereda sig inför det som komma skall, och jag tror att man kommer göra bra ifrån sig.

Stockholmslaget har fortfarande ett antal rutinerade lirare som ska klara av att hålla huvudet kallt i ett sånt här läge. Steget mellan Elitserien och Hockeyallsvenskan är fortfarande stor i många aspekter. Man kommer även ha den här seriens bästa målvakt och några av de yngre förmågorna kommer få ett större utrymme att gå på här.

Jag har väldigt svårt att se Djurgården i hockeyallsvenskan säsongen 12/13, över 10 matcher ska man plocka tillräckligt många poäng och jag gillar oddset. Det att jämföra med några andra sidor som kan ligga runt 1,25-1,35. Ett långtidsspel som känns troligt och det ska bli intressant att följa de närmsta 3 veckorna.

/Puyol