Seriefinal i fortsättningsserien E mellan Kumla och Västervik. Båda lagen står på samma poäng och det är en extremt viktig match inför fortsättningen. Kumla rekdes så sent som i fredags där man slog Arboga med 5-1 och Västervik stod för en riktigt bra insats i onsdags mot den tredje utmanaren Tranås.

  • Match: Kumla – Västervik
  • Serie: Division 1E fortsättningsserien
  • Speltips: Västervik
  • Odds: 2 .50 @ Bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 13/1, 16.00

Kumla har öppnat med tre raka segrar, men dessa har kommit mot seriens tre absolut sämsta lag. Man vann hemma mot Mjölby med 5-0, slog sedan Grästorp borta med 4-2 och nu senast slog man Arboga. De här lagen är flera klasser sämre än Västervik, Kumla och Tranås så dessa vinster ska inte snackas upp nåt extra. Dock har man underpresterat litegrann under hela året och kom igång rejält i slutet av grundserien. Tittar man på spelartruppen så är det en ganska bra trupp man besitter, ända bakifrån Tim Harrysson fram till Andreas Jensen. Lagen har mötts tre gånger under den här säsongen och Västervik har vunnit två av dem relativt enkelt med 4-0 och 2-5. Ena matchen nere i Västervik vanns dock av Kumla med 6-3 i en match som Västervikarna fortfarande säger att det var deras sämsta för säsongen. Kumla är ett bra lag, men Västervik har mer spetskompetens.

Västervik har startat ganska dåligt. Man har haft dålig inställning i dem två första matcherna och förlorade borta mot Mjölby med 4-2 och sedan vann i förlängning hemma mot Grästorp. I matchen mot Tranås var man dock överlägsna sina motståndare och vann med 6-3. Och Tranås är verkligen ett bra lag, ett lag som verkligen inte skulle göra bort sig i allettan. Att man står på samma poäng som Kumla beror på att man har poäng med sig sedan hösten från grundserien. Man kommer som sagt från en av sina bästa matcher för säsongen och nyförvärvet Simon Mitman från Borås har spelat in sig i laget och har blivit en nyckel såväl som i defensiven och även offensivt med sitt frejdiga spel. Även Tomas Jörbrink har kommit tillbaka efter långtidsskada och nu äntligen kommit in i matchtempo. Västerviks tre största stjärnor Joachim Hedblad, Emil Georgsson och Eric Przepiorka har under säsongen haft lite problem mot topplagen i serien, men mot lag som är jämnbra och sämre än dem själva har de en tendens att spruta in poäng. Västervik har mycket vassare spets än Kumla och det är dags att ta ner dem på jorden efter 3 enkla matcher. Västervik ska ha bra chans. Sebastian Owuya har varit sjuk, men ska vara spelklar. Ragnar Karlsson väntar på svar om han får upphävd avstängningen eller inte, annars fullt lag.

Västervik har bättre spets än Kumla och kanske kan en liten trötthet sitta kvar i benen på Kumla. De spelar nämligen sin tredje match på fem dagar och det kanske inte är det mest normala för en spelare i division ett, även fast det inte varit de mest fysiskt krävande matcherna. Västervik har varit klart bäst i två av matcherna denna säsong och har ett mer kompetent lag. De har bra chans och får en medellåg  peng.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden