Dags för ett oerhört viktigt möte för dem båda två. Lagen har bra form, framförallt hemmalaget, medans Tranås vinner, men gör inte mer än dem ska. Vinner Kumla denna match då så kommer detta bli en rysare då den tredje utmanaren Västervik har kvar att möta Arboga ikväll, sedan  just Tranås och kanske en avgörande mot Kumla.

  • Match: Kumla – Tranås
  • Serie: Division 1E fortsättningsserien
  • Speltips: Kumla
  • Odds: 2.05 @ Bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 6/2, 19.00

Kumla måste som sagt gå för vinst och tittar man på deras form så är den strålande. Man har fem raka segrar och det har varit utklassningar mer eller mindre varje gång. Målskillnaden under dessa fem är 26-8 och skottstatistiken är lika överlägsen den som det är i antal mål. Kumla och Tranås möttes här för exakt en vecka sedan och då vann Kumla med 6-2 och skotten blev sjuka 49-23. Det var inget snack om vilket som var det bästa laget. Kumla har tappat Eric Persson till Tingsryd, men det ska inte spela någon roll. Laget är såpass bra att man skulle kunna vara det där laget som står som seriesegrare när säsongen är slut, men då krävs tre vinster till. Bakåt har man stabila Tim Harrysson och framåt har man tre jämna femmor där de flesta producerar. Kumla har varit ett underskattat lag hela säsongen. Man har varit lite av trendernas lag då man antingen har riktigt bra form eller riktigt dålig form. Nu har man prickat in formen totalt och då är man svårstoppade på hemmais. I Kumla har inte Tranås vunnit sedan hösten 2009, vilket resulterar i 7 raka hemmasegrar.

Tranås är i förarsätet och leder serien 3 poäng före Västervik och 6 poäng före Kumla. Trots att man haft en hel del skador så har man plockat sina poäng. Formen är bra om man tittar på antalet poäng, men spelet har inte stämt som det brukar. Sedan man fick en massa skador verkar spelet inte klicka. Man har inte gjort några bra matcher på slutet och senast höll man på att torska på hemmaplan mot bottenlaget Arboga. Ett lag som Kumla körde över totalt. Innan det vann man bara på straffar mot det andra bottenlaget Grästorp. Tranås är dessutom ruggigt hemmastarka där man tagit 20 av 21 möjliga poäng med en målskillnad på 36-15. Detta betyder ju självklart att man spelar som ett helt annat lag på bortaplan. Borta har man endast tagit 8 poäng och har målskillnad 16-20 där. Pressen ligger verkligen på Tranås. Man är alltså betydligt bekvämare på hemmais än på resnde fot. Det kommer säkerligen bli en jämnare match än senast, men här tror jag man får se sig besegrade efter full tid.

Oddset är lägre än sist, men det ändrar inte förutsättningarna. Tranås är inne i ett dåligt stim medans Kumla har toppat formen. Att Tranås inte vunnit mot Kumla på bortaplan på sju raka matcher tror jag inte försämrar Kumlas chanser direkt. Bet365 erbjuder 2.05 på raka ettan och det spelar jag med en medel insats.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden