Kumla och Tranås möts i en match som är viktig för båda lagen. Hemmalaget Kumla måste vinna för att ha en teoretisk chans på playoff medan Tranås behöver poäng för att fortsatt hålla Västervik bakom sig.

  • Match: Kumla – Tranås
  • Serie: Division 1E fortsättningsserien
  • Speltips: Kumla ML (inkl övertid/straffar)
  • Odds: 1.98 @ Betsafe
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 30/1, 19.00

Kumla är inget dålig lag och ska ha bra chans att vinna denna fight trots att man ligger 10 poäng bakom Tranås. Rent utsagt, Kumla måste vinna och då finns också chansen kvar till playoff. Man hade en dipp i mitten av serien när man hade fyra raka förluster, vilket sänkte deras placering litegrann och med lite stolpe in hade man varit upp i toppen och kämpat. Laget är såpass bra och jämnt att man kan utmana alla. Man har stabila backar och en bra målvakt i Tim Harrysson. Framåt blandar man verkligen bra insatser med dåliga insatser. Nu har man dock två raka segrar och dessutom två riktigt bra genomförda matcher vilket gör att man går in med en mycket positiv energi. I söndags slogs Västervik tillbaka med 5-3. Senaste matchen mot Tranås fick man stryk med 2-1 nere i Tranås efter en mycket jämn fight. I Kumla har dock inte Tranås vunnit sedan hösten 2009, vilket resulterar i 6 raka hemmasegrar. Kumla har fullt lag.

Tranås leder denna serie och trots att man haft en del skador på vägen. Nu ser det ut som så att man har fått tillbaka en hel del på utespelarfronten, men samtidigt så saknar man med stor sannolikhet sin förstekeeper Mantas Armalis till matchen mot Kumla. Enligt mig är det två helt jämna lag som möts där Tranås kanske har ett litet övertag i det offensiva, men Kumla har sin styrka och fördel i defensiven. Det jämnar ut det litegrann. Tranås är ett riktigt starkt hemmalag vilket man även visat nu i denna serie. Man har på 5 matcher tagit full pott i hemmahallen och har där en målskilnad på 28-9. På bortaplan har man dock tagit 8 poäng på 4 matcher, vilket inte heller är fy skam, men samtidigt har man där målskillnaden 14-14. Att man sedan har mycket svårt uppe i Kumla gör det inte lättare. Under grundserien tog man 14 poäng på lika många bortamatcher och det kan jämföras lite med att de tog dubbelt så många poäng på hemmaplan på endast 13 matcher. Man är alltså betydligt bekvämare på hemmais än på resnde fot. Det blir en jämn match, men jag tror man får se sig besegrade av Kumla, antingen efter full tid eller i övertid/straffläggning.

Oddsen är lite höga på Kumla och det borde vara någon tiondel lägre. Jag kör på Kumla ML (inkl. övertid/straffar) hos Betsafe till oddset 1.98. Jag kör samma insats här som i min andra rek på Vimmerby vilket gör att endast en behöver sitta för att gå lite plus, däremot tycker jag båda har riktigt bra chans. Medel på denna med.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden