Storförluster för båda lagen senast och frågan är nu bara vilket lag som repar sig bäst efter onsdagens matcher. Normalt sett bör väl den som är överlägen den andra ha ett stort övertag här, men jag tror att glappet är mindre än vad bolagen antyder.

  • Match: Kumla – Mariestad 
  • Serie: Division 1E
  • Speltips: Kumla 1X
  • Odds: 2.27 @ Nordicbet 
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 8/11, 19.00

Kumla åkte på en rejäl käftsmäll i onsdags då man förlorade mot serieettan Vimmerby med hela 1-10 på hemmaplan. Nu tänker säkert de flesta hur i helsike jag kan spela på ett lag som fick stryk med 10-1 senast? Jag tänker lite såhär att det absolut bara var en engångsgrej från Kumlas sida. Så dåliga är man verkligen inte och ska man försvara dem litegrann så vann faktiskt Vimmerby över Mariestad med 9-1. Vimmerby är ett bra lag och förmodligen det mest skridskoskickliga i denna serie. Inför sista perioden stod det 1-3 och matchen var trots allt ganska jämn för att vara ett mittenlag mot en serieledare. I sista rann det dock iväg och den perioden slutade 0-7. Det händer inte igen. Kumla är bättre än vad tabellen visar och jag kommer fortsätta att tjata om det trots att den visar nåt helt annat. De spelar ett tight spel och spelar oftast jämnt resultatmässigt med de flesta. Nu möter man ett Mariestad som är på nedgång. Kumla var senast för första gången på hela säsongen nästan helt fulltaliga och saknades gjorde endast Per Löfgren. Man fick även in Linus Werneman till förra matchen som förra säsongen var en kugge uppe hos Sundvall i norr. Revanschlusten finns där och man har bättre chans än vad bolagen anser. Hoppas inte jag är helt fel ute här.

kumla

Mariestad fortsatte sin kräftgång senast när man förlorade mot Hästen på bortaplan med 6-3. Det är ju inte fy skam mot ett så bra lag, men Bois är ändå på väg ner till normal nivå efter en ganska lyckad första halva av serien. Som jag skrivit förut så är Mariestads lag ett av de sämsta Mariestadlag på många säsonger och om allt går som det ska så kommer de få kämpa hårt för sin plats till allettan. Inställningen till denna match är det svårt att sia om, men självklart vill de vinna och kanske går de även ut på en skridsko med tanke på Kumlas magplask i onsdags. Av egen erfarenhet vet jag också att fredagar är en dag som det är väldigt segt att spela match och träna på. Helgkänslan finns där och förmodligen har de flesta i Mariestad jobbat en hel vecka eller liknande så att energin kanske inte heller är på topp, speciellt inte efter att ha satt sig på en buss till Kumla i ett par timmar. Visst, hemmaspelarna har även dem jobbat en vecka och det är fredag för dem med, men det är självklart lättare att spela på hemmaplan denna dag. Det är inte huvudanledningen till detta spel, utan bara nåt som jag tror kan påverka och gynna Kumla. Huvudanledningen är att Kumla är bättre än vad oddset visar.


Jag vågar mig inte på den raka ettan även om jag tror på Kumla här. Känslan säger kryss och kommer också kasta iväg en miniinsats på det. Jag spelar Kumla 1X till oddset 2.27 med en insats lite under medel. Det andra spelet jag lägger blir på att det blir X efter ordinarie tid till oddset 5.65 med 0.5 ynka units. Båda spelen finner ni hos Nordicbet.

Kumla 1X (2.27) – 4 units
Oavgjort i matchen (5.65) – 0.5 units

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden