Kumla tar emot ett gammalt topplag som på senare år tappat en massa rutin och spets och är nu bara ett lag för övre halvan. Klarar Kumla av detta Mariestad på hemmaplan? Läs vidare så får ni höra mina tankar.

  • Match: Kumla – Mariestad
  • Serie: Division 1E
  • Speltips: Kumla
  • Insats: 3/10 units
  • Odds: 2.40 @ Unibet
  • Spelstopp: 19/9, 19.00

Kumla har för sörsta gången på många år ett ganska slagkraftigt lag på pappret. Det visade man i premiären när man höll jämna steg i premiären mot seriefavoriten Vita Hästen. Man förlorade dock med uddamålet, men kan inte begära så mycket mer mot ett lag som Hästen. Kumla har inför säsongen värvat in riktigt bra samtidigt som fått behålla det mesta. På målvaktssidan har man fått in Tim Harrysson från Vita hästen och där kan de räkna med en säker sista utpost, vilket har varit lite av Kumlas stora problem de sista säsongerna. Andreas Jensen och Erik Planeby har vänt hem från Skövde respektive Nyköping. Båda är klassnyförvärv. Framåt har man även fått in poängsprutan Simon Hermansson från Nynäshamn och Sebastian Harrysson från Vita Hästen. Man har helt enkelt ett bra lag, och av tradition så brukar man vara starka hemma i Kumla. Kumla saknade förra matchen ett par spelare som idag ska vara tillbaka på planen.

Mariestad vann sin premiär mot Mjölby med 4-2. Man höll i taktpinnen, men gjorde ingen övertygande insats. Laget har under många säsonger varit ett absolut topplag, men har under de sista 2-3 åren tappat massor av rutin. Laget är inte samma tunga Mariestad som man än gång var. Martin Westberg, Ronny Johansson, Pär Åkerström och Daniel Johansson tackade efter förra säsongen för sig och la skridskorna på hyllan. Dessutom försvann Daniel Johansson till Halmstad och Viktor Torstensson till Hästen. Alla dessa var ledande i förra årets Mariestad. Enda nyförvärvet som egentligen står ut litegrann är Per Johnsson.

Jag är väl medveten om att det är två jämna lag. Tycker dock Kumla har ett lite starkare lag på pappret och dessutom hemmaplansfördel. Därför väger jag  detta spel till Kumlas fördel. Raka Kumla-segern på 2.40 får en peng strax under medel av mig hos Unibet.

Följ oss på twitter @spelaspelse och @HedenskogH

/Heden