Första omgången av Båstads grus turnering drar igång och vi får se stor talangen Elias Ymer gå in för att möta en bra motståndare vid namn Kukushkin.

  • Matchen : Kukushkin – Ymer
  • Liga : ATP Båstad
  • Speltips : Ymer +4.5 games i matchen
  • Odds : 1.99 @ Pinnacle Sports
  • Units : 3/5
  • Spelstopp : 14.00

 

Mikhail Kukushkin ifrån Kazakstan är en spelare som just nu ligger rankad på plats 52 i världen och detta blir en riktigt tuff match för Ymer. Kukushkin spelade bra i Wimbledon och tog sig till en tredje runda där han förlorade emot Nadal med 3-1 i set, han vann första set i tiebreak sedan tog han bara 3 games till i matchen. Han kommer ifrån den finaste turneringen i världen som spelades på gräs för att komma till en av tennis världens bästa fest veckor så hans fokus kanske inte ligger fullt på turneringen sedan så är det inte alls enkelt att gå in emot en orädd ung spelare som inte har något att förlora.

Elias Ymer ifrån Sverige är en av Sveriges största framtidshopp tillsammans med hans bror och Daniel Windahl, det är dom som ska få Sverige på kartan igen och Elias har påbörjat detta tidigt. Han var rankad utanför 800 i världen då året startade och sedan har han klättrat till en 310 plats i världen. Han spelade här också förra året och spelade riktigt bra emot Grigor Dimitrov och var tom nära att vinna men ett felbeslut av domaren vände matchen. Han har hela 33-6 i matcher på grus i år, dock på ITF touren men imponerande minst sagt.

Jag tror att det kommer vara fullsatt på Centre Courten när Ymer går in för att möta Kukushkin och Elias har inget att förlora och på det så har han en enorm form.

Lycka till!

/Lidde