Kubot är en otrolig gräs specialist som brukar ta sig långt i Wimbledon och idag möter han en medelmåtta vid namn Dusan Lajovic som borde bli en ”mumsbit”.

  • Matchen : Kubot – Lajovic
  • Liga : ATP Wimbledon
  • Speltips : Kubot -3.0 games i matchen
  • Odds : 1.80 @ Betsson
  • Units : 3/5
  • Spelstopp : 12.30

 

Lukasz Kubot ifrån Polen är en spelare som spelar t ex dubbel ihop med Robert Lindstedt och vann tillsammans med han Australian Open tidigare i år och dubbelspelare gör generellt sett bra resultat på gräs, dock så är Kubot singelspelare i grunden. Han brukar göra bra resultat på gräset och speciellt här i Wimbledon, han kom till kvartsfinal förra året då han däremot åkte emot storspelande Janowicz och 2011 kom han till round of sixteen. Han har en effektiv serve på detta underlaget, han kan både dra den enbart på kraft eller dra ut den i hörnen och nu när han har blivit otroligt stabil vid nät så brukar han som oftast följa upp serven vid nät också. Han spelar otroligt flakt vilket är effektivt på detta underlaget.

Dusan Lajovic ifrån Serbien är egentligen en medelmåtta som precis försöker slå sig in på ATP touren men går väll sisådär om jag ska vara ärlig. Han har en effektiv första serve och en duglig forehand men sen så är det inte sådär jätte mycket, det brukar rulla på relativt många misstag ifrån hans enhandsbackhand och det lär det nog göra idag också. I första omgången slog han ut Garcia Lopez och det är nog därför vi får en såpass låg lina gentemot han dock så är Garcia Lopez en medelmåtta som inte alls är stabil och slår spelare som han borde slå.

Jag anser att Kubot ska vinna denna matchen relativt enkelt, jag ser framför mig 3-0 eller 3-1 i set till Kubot, nu återstår bara jobbet!

Lycka till!

/Lidde