Gårdagens handboll var överraskande och Kielce tog sig till final efter vinst mot Paris medan Vezsprem fick det tufft mot Kiel men kunde avgöra efter förlängning. Två matcher återstår varav en final som jag valt att reka om mellan just precis vinnarna. Tidigare trodde jag på en rafflande final mellan Paris och Vezsprem men så blev inte fallet och självklart väljer att tro på Vezsprem nu i stället. Man är huvudet högre, häng med!

  • Match: KS Kielce – Vezsprem
  • Spel: Vezsprem -1,5
  • Odds: 1,95 @ bet365
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 18.00

Kielce slog ut ingen annan är självaste Paris som var storfavoriter till att vinna hela alltet och nu står man äntligen i en final som man längtat efter. Jurecki och Lijewski är de stora skyttarna som kan slå till när som helst, samtidigt som man har världens bästa mittsexa på linjen i form av Aginagalde. Man lägger mycket ansvar på dessa vilket kan vara en nackdel då man ställs mot ett Vezsprem som älskar uppställt försvarsspel och är riktigt starka i sitt 6-0 spel. Får man däremot till kontringsspelet med sina vassa kantspelare, kan det gå vägen, men jag har svårt att se att man ska kunna slå ett starkt Vezsprem under 60 minuter. Tyvärr så blir det ett andra pris för polackerna!

Vezsprem fick det oerhört tufft mot Kiel vilket var lite förvånande i mina ögon, men då man har ett bredare och bättre kollektiv orkade man med även en förlängning. Något som Vezsprem har som Kielce är sämre på är just precis försvarsspelet där man är oerhört starka. Likt Kielce har man en grym mittsexa i form av Solic som spelar både anfall och försvar vilket gör honom mer komplett än Aginagalde. Får man till försvaret som man brukar så vinner man denna final. Framåt har man tillräckligt många spelare som kan kliva fram och för att nämna någon så är jag speciellt förtjust i Ilic som nätar konstant, oavsett match. Vi har en ny Champions League vinnare!

Jag väljer att tro på Vezsprem som år efter år visat att man har i final four att göra. Idag är det dags för en seger och jag lirar Vezsprem -1,5 med en insats på strax över medel!