Champions League är alltid roligt och speciellt när det nalkas slutspel och final-four. Idag får vi se ett retur möte i Polen när Kielce tar emot Flensburg från Tyskland i ett möte om vilket lag som ska ta sig till semifinal och final-four. Den första matchen mellan lagen slutade 28-28 och polackerna har helt klart fört med sig en stor fördel till denna matchen. Förra året lyckades Kielce ta sig till en semifinal, lyckas man i år igen? Jag har svaret! Häng med!

  • Match: KS Kielce – SG Flensburg-Handewitt
  • Spel: KS Kielce -1,5
  • Odds: 1,80 @ bet365
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 18.30

Flensburg är ett lag med höga ambitioner och är alltid med uppe i toppen av Champions League och krigar. Lite roligt att ett sådant här lag har en svensk coach i form av Vranjes som gjort det riktigt bra. Man erhåller även ett par svenska spelare som betyder väldigt mycket och då syftar jag på framförallt Mattias Andersson i mål samt Tobias Karlsson i försvarsspelet. Det är även där nyckeln kommer ligga och lyckas man få ihop ett bra försvarsspel tillsammans med en bra räddningsprocent i mål, kan man skrälla på bortaplan. Nackdelen är dock att man endast fick med sig ett oavgjort resultat, 28-28, på hemmaplan och förutsättningarna kunde ha varit bättre. Att åka till Polen och vinna, något man inte ens kunde göra hemma, låter inte troligt och det kommer snarare bli en förlust med ett par bollar. Uttåg för svenskarna, tyvärr!

Mer fokus på Kielce som fortsätter att imponera och ständigt håller sig i eliten. Det är samtidigt inte konstigt då man verkligen erhåller spelare som håller toppklass, Aginagalde världens bästa mittsexa, Strlek bästa kantspelaren under EM, Michal Jurecki en niometersspelare som få klubbar har tillgång till. Fler finns att nämna. Ens styrka ligger offensivt och på hemmaplan är man riktigt bra då man oftast får kontringsspelet att flyta på. Med alla dessa klass-spelare kommer man att trycka på rejält och Flensburg kommer få det svettigt. Man fick med sig ett bra resultat på bortaplan och nu ska man bara avsluta detta hemma, och forcera till en final-four plats återigen!

Så mitt lir blir ganska uppenbart. Kielce har en bättre trupp samt är enligt mig, överlag, ett bättre lag. 28-28 på bortaplan är bra och på hemmaplan är man starka. Detta ska man helt enkelt bara sopa hem och jag väljer att lira Kielce -1,5 till en insats på strax över medel!