EMs första match spelas på fredag och vi får se Kroatien inleda mot ett VitrysslandKroatien som är vana vid sådana här sammanhang och har rutinen som krävs ställs mot ett Vitryssland som inte har lika stora stjärnor är ett underdogs lag i detta mästerskap. Upp till bevis om Duvnjak och gänget där bakom kan visa ett gott intryck direkt i inledningen vilket jag vill se ifall att jag ska tro på detta landslag. För mig råder det dock inga tvivel om att man bara ska köra över Vitryssland och jag spikar in handikappslinan. Häng med!

  • Match: Kroatien – Vitryssland
  • Spel: Kroatien -5,5
  • Odds: 1,75 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 16.00

Börjar vi med Vitryssland så kan man direkt säga att man har en storstjärna som för spelet framåt och det är Rutenka. Han har tagit detta landslag långt och fortsätter att imponera med sitt skytte. Man är dock inte rutinerade som landslag i sådana här sammanhang och detta är endast ens tredje EM. Som tur är hamnade man inte i den svåraste gruppen och Island samt Norge är lag som inte är något övermäktiga. Det är dock Kroatien och jag tror man får storstryk, för man helt enkelt inte räcker till. Avslag!

Kroatien är som vanligt hårt betrodda i mästerskap och det med all rätta. Problemet är dock att man alltid åker ut när det vankas semifinal etc. I gruppen brukar man imponera och det skulle förvåna mig ifall att man inte bara körde över alla lag i denna grupp. Island, Norge och dagens motståndare Vitryssland är överkomliga motståndare som man ska slå och för att sätta en bra prägel direkt i inledningen så ska man krossa Vitryssland. Man har kapacitet att gå lång i turneringen och för mig är detta spel givet. Spik!

Så vad blir mitt lir? Kroatien är mycket bättre än dagens motståndare och med en ny tränare samt flertalet riktigt bra spelare, tror jag man inleder detta EM på gott sätt. -5,5 liras till en insats på medel!