EM börjar gå mot sitt slut och vi är framme vid semifinalerna. Kroatien gjorde det omöjliga och jag kan fortfarande inte fatta hur man tog en 14 bollars seger mot Polen medan Spanien knappt vann mot Ryssland och åkte vidare. En spännande semifinal där ena laget är på väg uppåt och det andra möjligtvis nedåt. Jag måste tro på Kroatien i och med den senaste prestationen, och spelar man så bra så vinner man allt. Häng med!

  • Match: Kroatien – Spanien
  • Spel: Kroatien rak vinst
  • Odds: 2.25 @ bet365
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 21.00

Börjar vi med Spanien så kan man konstatera att de gjorde vad som krävdes i sin grupp och att föra med sig fyra poäng är ju som sagt det bästa man kan göra. Därefter har det sett lite knackigt ut på flera håll och kanter. Mot Danmark så hade Sterbik en räddningsprocent på runt 50% men ändå torskade man med fyra bollar vilket är dåligt. Därefter har man tagit två knappa segrar mot sämre motstånd i form av Ungern och Ryssland och man har inte övertygat i mina ögon. Anfallsspelet ser trögt och segt ut, och rycker man inte upp sig i dag medan Kroatien fortsätter på samma spår som senast, så lär man bli upp käkade. Man har dock en hög högsta nivå vilket är bra och det är mycket tack vare den man också anses vara favoriter. Jag tror mer på Kroatien idag och på det så får man en högre lina!

Vad ska man säga? Man gjorde det omöjliga! Man var tvungen att slå hemma nationen Polen med 11 bollar eller mer för att kunna avancera vidare till semifinal, och självklart gjorde man det. Man visade upp ett mäktigt försvarsspel medan målvaktsspelet fungerade riktigt bra (37%). Detta resulterade i mängder av kontringar och StrlekHorvat och Cupic fick briljera. Senaste prestationerna var enastående och fortsätter man att leverera på det sättet så vinner man detta mästerskap. Man har dock även visat upp en sämre sida där man bland annat torskade mot Frankrike med åtta samt Norge med tre bollar, vilket kan vara lite förbryllande. Självförtroendet måste vara där efter senaste matchen och nu har man återigen fått en chans till guldet. Jag tror inte man sumpar det och enligt mig har man bättre chanser att vinna idag än vad Spanien har. Dessutom får vi ett riktigt gott spelvärde!

Kroatien kommer från en enorm prestation och fick äntligen visa upp sitt rätta ansikte. Man anses inte vara favoriter samtidigt som Spanien inte visat upp någon gryende form. Jag lirar Kroatien rak vinst till en insats på strax över medel!