Sista omgången i grupp C spelas ikväll och det har varit tugg från media om ett 2-2 resultat i den här matchen. Ett resultat som alltså skulle innebära att båda lagen blir klara för avancemang. Men jag tror inte på det snacket utan går på ett annat spel som känns bra här.

  • Match: Kroatien – Spanien
  • Spel: bortalaget gör mål i båda halvlekarna
  • Odds: 2.10 @ betsafe
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Kroatien har gjort det bra hittills och står på fyra inspelade poäng efter vinst över Irland och ett kryss mot Italien. Jag räknar iskallt med att Italien vinner över Irland och detta kommer innebära att Kroatien får lov att gå för minst två mål här, för att Spanien går mållösa finns inte på kartan. Man kommer bli satta under press från matchminut ett och det kommer bli ett ständigt jagande efter boll större delen av matchen. Frågan är bara hur länge man orkar hålla stången och gör Spanien 1-0 så måste man flytta upp positionerna. Den här matchen kommer inte likna Kroatiens tidigare matcher då man hade ungefär 50% bollinnehav mot Italien och 55% mot Irland. Jag tycker inte heller försvaret sett särskilt skarpt ut, varken mot Irland eller Italien, och det kan man få sota för rejält här.

Inga avbräck i Kroatien och man har alltså samtliga spelare till sitt förfogande.

Blir det två nya baljor idag?

Spanien kan alltså missa avancemang här om man torskar och Italien vinner mot Irland, och det vill man nog knappast riskera genom att spela på ett 2-2 resultat. Senast mot Irland kände man igen Spanien igen och det var aldrig något snack om saken, ett helt annat spel än det man visade upp i öppningsomgången mot Italien. Nu är Irland ett pisslag om man jämför med Italien, men det är ändå skönt att få göra lite mål och få spela ut. Samtidigt så såg man verkligen hur svårt Spanien hade att få igång deras kvicka passningsspel mot Italien, och en stor anledning till detta var den extremt torra planen. Folk må tycka att spanjorerna är löjliga som skyller på planen, men det har en stor påverkan på deras sätt att spela, inget snack om saken! Till kvällen beräknas det komma ner en del regn över planen så oavsett  vad så kommer planen vara fuktig, vilket är en stor fördel för bortalaget här.

Enligt spansk media kommer man ställa upp med exakt samma manskap som tidigare matcher. Jävligt skönt nu också att man fått med Torres i målprotokollet, även fast jag fortfarande tycker han sett sådär ut. Men med lite självförtroende i kroppen kan han komma att bli väldigt viktig för Spanien i fortsättningen.


Jag tror således att Spanien rullar igång bollen i vanlig ordning här och skapar en hel del vassa chanser i första halvlek. Får man bara dit ettan i första halvlek så tvingas Kroatien flytta upp positionerna så rullar det på i andra halvlek. Ett bra spel i mina ögon!

Testar även ett par andra spel i matchen efter gårdagens lycka med Ronaldo:

Torres gör mål – 2.30 @ betsafe – 2/10 units

Torres över 1,5 mål – 5.50 @ betsafe – 0.5/10 units

/e@sy