Det vankas en hel del träningslandskamper inför VM i Qatar och för dagen får vi se ett hett derby mellan två före detta Jugoslaviska landslag, Kroatien och Serbien. Som varje gång har det varit ett krig på planen mellan dessa länder, men idag tror jag på omvända fasoner där bägge lagen kommer in med någon slags försiktighet då VM redan startar den 15e januari. Serbien har nyligen spelat en match mot Ryssland som resulterade i torsk medan Kroatien inte har genomfört någon slags landskamp sedan november år 2014. Jag skippar 1-X-2 markörerna och förlitar mig på över och under linorna!

  • Match: Kroatien – Serbien
  • Spel: Under 53,5 mål i matchen
  • Odds: 1,8 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 18,00

Börjar vi med de stora och gigantiska favoriterna, Kroatien, som just nu sitter på 1,17 i odds på rak vinst, har inte spelat en träningslandskamp på ett tag. Jag oroar mig dock inte att man har glömt sin lagsammanhållning samt sitt goda spel vilket gör favoritskapet helt rätt i mina ögon. I sin senaste match mötte man Turkiet och fick visa sin goda kapacitet när man som alltid utklassar sämre lagen då slutresultatet fastställdes till 22-32. Jag har i en tidigare långtids-rek rekat om att Kroatien har god chans till höga slutplaceringar i VM och jag har helt klart stora förhoppningar på detta landslag. Idag möter man sina största rivaler, Serbien, som man haft det svårt mot förr. Eftersom det bara är en träningsmatch så kommer man rulla runt på spelare och ta det lugnt då man inte vill riskera skador. Det jag verkligen vill poängtera är att dessa lagen har samma spelfilosofi då de kommer från samma trakter, och älskar uppställt och organiserat spel. I mina ögon bäddar detta för en mål snål match.

Vänder vi oss till den andra stora före detta Jugoslaviska nationen, Serbien, så har man inte övertygat i förberedelserna inför VM då man i sin senaste landskamp som spelades den 28 december förlorade med hela 37-30 mot Ryssland. Man har i tidigare mästerskap kunnat överraska och verkligen höjt sig som handbollsnation vilket är roligt för sporten då det behövs fler landslag som kan utmana om titlar. Idag möter man Kroatien och det krävs betydligt bättre fokus för annars lär det rinna undan. Eftersom det är derby så tror jag inte att man ens kommer behöva påminna dem och det bäddar för en underhållande match.

Som jag tidigare nämnt så har dessa två lagen ungefär man samma spelfilosofi och när VM är så nära så går man inte in i allt för tuffa dueller heller. Jag tippar på en mål snål match och skippar därför 1-X-2 linan då det är allt för lågt odds på Kroatien. Under 53,5 mål spelas till en insats på medel!