Dags för åttondelsfinaler och den enligt mig bästa slutspelsmatchen spelas redan idag då Kroatien ställs mot PortugalKroatien imponerade verkligen i gruppspelet när man slog Spanien och kom etta medan Portgual ännu inte vet hur det känns att vinna och med tre raka kryss, åkte man vidare som trea. Kroatien får möta den värsta d.v.s. bästa trean av de som gick vidare vilket var oturligt, men med tanke på hur man har spelat så ska man bara avancera även här. Häng med!

  • Match: Kroatien – Portugal
  • Spel: Kroatien rak vinst
  • Odds: 2,62 @ bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 21:00

kroatienportugal

Börjar vi med Portugal så kan vi konstatera att man har en stark offensiv men desto sämre defensiv och mycket läcker igenom. Det är framförallt två spelare som har imponerat och det är självfallet Cristiano men också Nani som visat sig vara pigg på kanten. Senast lyckades man näta tre gånger om mot mästerskapets största utropstecken, Ungern, vilket är bra. Däremot är defensiven för svag för att man ska kunna ro på de bättre lagen, och så som det har sett ut lär Kroatien skapa riktigt mycket. Kroatien är bra på att utnyttja de ytor som skapas bakåt och Portugal fick tyvärr sin mardrömsmotståndare redan i åttondel. Avslag!

På andra sidan står ett taggat Kroatien som varit lysande bra och man har lagt ribban högt. Det ser riktigt bra ut då man ställs mot ett Portugal som inte riktigt presterat så som man hade hoppats på, och vid vinst får man en relativt bra kvartsfinalmotståndare och sedan är det semifinal-dags. Mängder av spelare har visat sitt rätta jag, inte minst Perisic som hittills är EM:s bästa spelare och som pricken över i:et så fick han avgöra mot Spanien efter en maxlöpning på 70 meter. Man har ett starkt kollektiv och självförtroendet är på topp. Man spelar även en fin fotboll med mycket rull och konstant rörelse utan boll vilket gör det jobbigt för motståndarna. Portugals defensiv har sett svajig ut och det är jag övertygad om att man kommer utnyttja. Spik!

Så vad blir mitt lir? Jag tror starkt på Kroatien i detta mästerskap efter att ha sett gruppspelsmatcherna och att man ska slå Portugal ska det inte vara något snack om. Får man stopp på CR och Nani bakåt, så har man vunnit matchen då man kommer näta framåt. Raka ettan liras till en insats på strax över medel!