OS-kval och de avgörande och sista matcherna ska spelas idag. Jag har valt att lägga fokus på grupp C där Kroatien, Danmark och Norge krigar om en OS-plats, där endast två går vidare. Danmark möter Bahrain och vid eventuell vinst där så är man klara för OS (vilket till oerhört stor sannolikhet kommer hända), vilket gör att denna matchen blir en form av utslagsmatch. För Norge räcker oavgjort medan Kroatien måste gå för vinst. Hur slutar det? Jag har svaret, häng med!

  • Match: Kroatien – Norge
  • Spel: Kroatien rak vinst
  • Odds: 1,85 bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 18.00

Börjar vi med Norge så fortsätter man att imponera även efter EM-spelet och man börjar ta sig an toppen i världen. I detta OS-kval avfärdade man Bahrain relativt enkelt för att sedan få med sig ett oavgjort resultat mot Danmark vilket är oerhört starkt. Man visar att man har en komplett trupp där laget i stället för individerna är i fokus. Självklart har man en del spetsspelare som gör ett gott jobb. Idag ställs man mot Kroatien som man fick stryk mot senast i kampen om bronset i EM. Slutresultatet skrevs till 31-24 och det syntes att man mötte ett bättre lag. Trots att man spelar bra kan jag inte bortse från att Kroatien i grund och botten är det bättre laget, med framförallt mer rutin och spets. Frågar man handbollsvärlden så skulle även de flesta säga detsamma och jag väljer att gå emot!

På andra sidan står Kroatien som likt Norge gjorde ett grymt bra EM, och efter att ha sett vändningen mot Polen där man vann med 23-37 så tror jag att ingenting är omöjligt med detta gäng. Man slog då hemmavärden Polen med hela fjorton bollar vilket är helt osannolikt och så kan det gå när man når sin högsta nivå. Man erhåller ett bra försvarsspel som ligger till grund för allt därefter. Man visade att man erhåller ett bättre lag en Norge senast då man vann rättvist med sju bollar. Duvnjak och gänget kommer ge järnet för att nå OS och jag kan inte se Kroatien missa ett sådant mästerskap. Spik!

Så vad blir mitt lir? Jag tror på Kroatien och då spelvärdet är riktigt bra, väljer jag att gå rakt ut och spika. Kroatien att vinna ger ett odds på 1,85 och jag är nöjd. Insatsen får ligga på strax över medel!