Väldigt mycket oflyt måste komma till sitt slut och jag tar nya tag i en match mellan Kroatien och Island. Denna grupp har skrällt till rejält och vi får se fyra lag med samtliga på två poäng. Kroatien torskade senast mot Norge medan Island även dom förlorade mot ett Vitryssland. Två resultat man verkligen inte kunde se komma, och jag är lite orolig över att Kroatien ännu en gång ska svika. Vill dock tro på att det finns någon grundkapacitet som ska ta dem vidare och jag lirar en lina som ser rimlig ut. Häng med!

  • Match: Kroatien – Island
  • Spel: Kroatien -1,5
  • Odds: 1.85 @ bet365
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 20.30

Börjar vi med Island så kan man konstatera att det går oerhört segt och tempofattigt till skillnad från andra år då man älskade att kontra med bland annat veteranen Sigurdsson på kanten. Det är många så kallade ”veteraner” och äldre spelare med i truppen och det förvånar mig inte varför det är tempofattigt och lite trögt. Man kunde dock slå Norge med uddamålet vilket är bra, för att sedan torska mot Vitryssland vilket är mindre bra. Idag ställs man mot Kroatien och trots att Kroatien inte imponerat det minsta så får man det svårt med sitt tröga spel. Jag vill se lite mer energi och tempo för att man ska kunna slå ett storvuxet Kroatien men det händer inte i dag.

Kroatien som står på andra sidan har verkligen varit riktigt, riktigt dåliga gentemot de förväntningar man har på ett sådant landslag. Jag vill nästan säga att man är lite uppblåsta och med det menar jag att man är fulla av självförtroende som jag inte vet varför? Duvnjak är den enda som visat upp några kvalitéer men resterande spelare tror för mycket om sig. Målvakterna är under all kritik och igår hade man inte en enda räddning i andra halvlek. Tror det är rekord för målvakter någonsin och som man skrev i kroatisk tidning ”hade varit bättre att ställa en stol i målet, de hade åtminstone träffat stolen en gång”. Man ligger sist i räddningsprocent i hela EM och om man ska ta sig någonstans krävs förbättring. Jag vill än dock tro på att man har en så pass god grundkapacitet att man ska slå ett Island och därför lirar jag ett spel trots all de dåliga faktan.

Jag utgår från grundkapacitet och tror på att Kroatien slår ett svagt Island. En handikappslina på -1,5 liras till en insats på medel då jag vill se mer för att våga höja insatsen.