Vi tar oss ner till Kristianstads IP för en viktig match mellan två lag som ligger 9a respektive 7a i tabellen, med endast 2 poäng som skiljer lagen åt. Landskrona har lite högre grundkapacitet än Kristianstad, men hemmalaget är svårslagna framför sina fans och oddsen har droppat för mycket på Landskrona, iallafall om ni frågar mig.

  • Match: Kristianstads FF – Landskrona BoIS
  • Spel: Kristianstads FF +0.5 AH (1X)
  • Odds: 2,30 @ Bet365
  • Insats: 3/5 Units
  • Spelstopp: 19:00

Kristianstads FF har stått för flera fina prestationer då man varit ytterst nära att slå Trelleborg på bortaplan, men man tappade 1-3 ledning till 4-3 förlust. Det ska dock sägas att man absolut inte är tillräckligt bra för att tillhöra toppen, men samtidigt är man ett lag som kan få med sig bra resultat från alla lag i serien, inte minst på hemmaplan där man hittills är obesegrade. Visserligen har man inte mött några direkt topplag än på hemmaplan, och Landskrona får ses som en svår uppgift, men jag hävdar ändå att Kristianstads FF har bra chans till poäng här. Senast förlorade man borta mot ÖIS (5-0) och blev totalt utspelade i den matchen, och att misstankar om att matchen var uppgjort gjorde inte saken bättre. Spelaren i fråga är dock avstängd för tillfället och jag ser detta som en motivationsfaktor snarare än ett minus. I det stora hela väljer jag att inte stirra mig blind på den händelsen dock.

Kristianstad dras med flera avbräck inför den här matchen, och spelare med för många gula kort är Ylber Ejupi, Nikola Rajkovic & Joel Nilsson. Det är inga nyckelspelare direkt, men något försvagade blir man naturligtvis. Men viktigast är att Andreas Grahm är med som gjort 11 av Kristanstads 15 mål så här långt!!!

kristianstads Landskrona

 

Landskrona BoIS är ett ganska bra lag som bör ligga på den övre halvan, och efter en besvikelse till start så har man blivit bättre och bättre. Dock har spelschemat blivit lättare på senare tid och deras enda imponerande vinst var 0-2 borta mot ÖIS, och där var man riktigt bra. Men vinster mot lag som Lund och Höllviken är inget att lägga för stor kraft på, dessutom slog man ett ytterst skadedrabbat Oskarshamn med väldigt små marginaler. I torsdags vann man borta mot Trelleborgs FF med 0-3 i DM, men det var ett Trelleborg som inte spelade sitt bästa lag, så även om det var imponerande så finns det minus i den matchen då en del spelare skulle kunna vara lite sega i benen efter 3 matcher på 8 dagar.

Landskrona BoIS får klara sig utan försvararen Igor Arsenijevic.


Kristianstad är ett typiskt mittenlag i den här serien och Landskrona är något bättre utan att vara tillräckligt bra för att ta sig upp. Några mindre avbräck i Kristianstad och ett lite större i Landskrona. Nä, oddsen har blivit allt för låga på bortalaget, jag tycker Kristianstad +0.5 är bra.