Viktigt möte nere i söder mellan två giganter. Kristianstad söker sin första seger på länge och Tingsryd är inne i en positiv trend efter att tagit sin fjärde raka seger senast. Frågan är vilket lag som klarar av den höga pressen bäst denna eftermiddag.

  • Match: Kristianstad – Tingsryd
  • Serie: Allettan Södra
  • Speltips: Krisitanstad ML
  • Odds: 1.79 @ Unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 31/1, 16.00

kristianstadKristianstad fick förra matchen stryk med 3-2 i sudden borta mot Skövde. Man var under första delen av matchen relativt utspelade och man hade inte mycket att hämta mot ett hungrigt och hemmastarkt Skövde. Inte förräns i slutet av andra perioden så började KIK jobba sig in och visa varför man har en av de bästa trupperna i hela hockeyettan. Starten av allettan var riktigt bra och man visade flertalet gånger sin bländande offensiv som bäddade för flera segrar. Man släpper också in en hel del mål och på slutet har man haft det tufft. Det har gjort att man valt att förändra i ledarstaben och sparkat en av tränarna för att få en nytändning på det hela. Matchen senast var ett steg i rätt riktning med tanke på att man tog en poäng. Nu är man återigen på hemmaplan och idag är det upp till bevis igen. På pappret är man det bästa laget i den här serien helt överlägset och då ska man också vara favoriter i varenda match om allting är normalt. Joakim Strandberg var riktigt duktig senast och lär få förnyat förtroende i buren. Positivt är också att man plockat hem Anton Östman igen efter att ha varit utlånad under säsongen. Det kanske gör att de övriga spelare inser lite att det börjar bli allvar nu. Skulle laget missa att ta sig till en kvalserie med den truppen man har så får det ses som ett fiasko. Nej, idag vänder man sin trend och påbörjar vinnartåget som man hade under hösten.

tingsrydTingsryd har äntligen hittat formen verkar det som. Det tog ett tag, men det känns också länge som man underpresterat en hel del. Starten av allettan var under all kritik, men man är nu uppe i fyra raka segrar vilket tyder på styrka. Tillsammans med just Kristianstad är man kanske det lag som på pappret har allra bäst spelarmaterial. Det gäller bara att få ihop det som lag och får man det kan man mycket väl ta sig ända tillbaka till allsvenskan med den rätta studsen. Jag ska inte säga att man inte kan vinna här, men magkänslan säger verkligen Kristianstad. TAIF är bra och kan fortsätta sin härliga trend, men samtidigt så känns det inte som Kristianstad kan förlora mer. Man är alldeles för bra för detta i grunden. Detta kommer bli en sevärd match och det kan mycket väl vara två kommande allsvenska lag som möts. Tittar man på det tidigare mötet i allettan så vann Kristianstad i Tingsryd med hela 1-5. KIK vann dessutom båda mötena under grundserien mot TAIF. Till dagens match har Tingsryd lite skadebekymmer när man saknar Markus Persson sedan tidigare, men även Patrik Nilsson som fick utgå senast.


KIK har dålig form, TAIF har bra form, men varför spelar jag på Kristianstad? De är det bästa laget i grunden och man kan inte förlora så mycket mer enligt mig. Man har fördelen av hemmaplan och har vunnit samtliga matcher denna säsong. Mitt spel blir alltså Kristianstad ML till oddset 1.79 hos Unibet. Insatsen kommer att stanna på 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden