Ännu en match i det playoffet till allsvenskan och det är mellan två av de absolut bästa lagen på den här nivån. Tingsryd vann den första matchen och ska nu åka till Kristianstad för försöka skjuta sig vidare till det sista playoffet. Det blir som sagt tuffast möjliga motstånd.

  • Match: Kristianstad – Tingsryd
  • Speltips: Kristianstad ML
  • Odds: 1.92 @ betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 28/2, 16.00

kristianstadKristianstad förlorade den första matchen nere i Tingsryd med 4-3. Matchen var jämn rakt igenom där det lika gärna kunde slutat oavgjort eller med en bortaseger. Jag anser fortfarande att det här laget är det bästa på pappret i hockeyettan och man kan mycket väl vända den här matchserien. Man har nu fördel av hemmaplan och jag har faktiskt svårt att se att Tingsryd ska ta detta i två raka matcher. Förra matchen var en väldigt tight tillställning där de farliga målchanserna uteblev. Blir det en likadan match idag, vilket jag tror, så tror jag det är Kristianstads tur att gå segrande ur striden. Tingsryd gjorde sina mål på några slumpchanser och det bör man inte kunna lyckas med två matcher i rad när det gäller så pass mycket. Jag är nog också ganska säker på att målvakten Joakim Strandberg inte var så nöjd med sin insats. Spelar Kristianstad bara på samma sätt som man gjorde i den första matchen så kommer man få fler lägen är TAIF. Nu spelar man dessutom på hemmaplan och får vara spelförande, vilket jag också tror kommer passa dem bättre. Förstafemman med Sandin-Doucet-Lindholm var ett ständigt hot senast och kommer säkerligen hänga någon balja idag.

tingsrydTingsryd gjorde en mycket stabil match senast och vann enligt mig för att man hade lite mer flyt än Kristianstad. Hemmalaget fick in lite enkla puckar bakom Strandberg och spelade otroligt disciplinerat bakåt. Gör man det så har man goda chanser att ta sig vidare till nästa omgång. Nåt säger mig dock att det är Kristianstads tur att ha marginalerna på sin sida. TAIF förlorade faktiskt fyra raka matcher mot Kristianstad innan matchen i torsdags kväll. Man är ett riktigt bra lag och det laget som går vidare här kommer förmodligen ta sig hela vägen till kvalserien och förmodligen också upp i hockeyallsvenskan därifrån. Jag räknar med att det bli jämnt även idag, men jag tror desperationen hos Kristianstadspelarna är lite större än hos gästerna. Man vet om att man har två chanser på sig att avgöra och det kan vara lite avgörande idag. TAIF hade lite tur senast och det är dags att det blir tvärtom den här eftermiddagen. Man saknar Olof Svensson och Patrik Nilsson sedan tidigare, men även Oscar Holst är ett osäkert kort till dagens match.


Kristianstad förlorar inte det här. På nåt sätt känner jag mig ganska säker för så pass bra är dem. Mitt spel idag blir alltså Kristianstad ML till oddset 1.92 hos betsson. Insatsen landar på 6 units. Jag har svårt att se KIK som underdogs på hemmaplan och det ska utnyttjas.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden