Idag möts två av hockeyettans bästa lag den här säsongen nere i Kristianstad. Det kommer bli en tuff drabbning, men jag är återigen inne på samma spår som jag varit de senaste matcherna. Någon gång måste den där förlusten komma och matchen idag är verkligen livsviktig för KIK.

  • Match: Kristianstad – Pantern
  • Serie: Allettan Södra
  • Speltips: Kristianstad
  • Odds: 2.15 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 17/1, 16.00

kristianstadKristiansatad spelade vi på senast, men då blev det torsk borta mot Troja. En match som man inte ska skämmas för att förlora då alla lag kan slå alla i den här serien och Troja är ett av de bästa lagen. Man gjorde dock en ganska bra match och Trojas målvakt Johan Nielsen hade vaknat på rätt sida och det är mycket därför man också inte fick med sig någon poäng den kvällen. Idag söker man revansch från matchen senast och det mot ett lag som är obesegrat här i allettan. Jag vidhåller att man är det lag som har störst chans att ta sig till hockeyallsvenskan nästa säsong, trots att man ligger sex poäng bakom Pantern. Man har på pappret det mest namnkunniga laget och framåt är man hela hockeyettans vassaste lag. Det gäller att få igång defensiven och som det verkar på slutet så har det inte varit några problem alls. Senast hade man svårt att hitta nätet mot Troja och idag krävs det lite extra skärpa framför kassen om man ska vinna. Jag har dock svårt att se att detta stjärnfyllda division ett-lag skulle ha svårt med målskyttet i två matcher i rad. Framförallt inte när man har fördelen av att spela inför sin hemmapublik. Förra matchen saknades två viktiga spelare i Peter Rooth och Emil Sandin. Den förstnämnda är back och saknas även till dagens match, men Sandin är tillbaka i spel och det är en av lagets absolut viktigaste forwards. Man har mötts två gånger under grundserien där Pantern vann sin hemmamatch med 4-1 och när de möttes i Kristianstad innan jul så slutade det 7-2 till KIK.

panternPantern har gått som tåget och fortsätter också att imponera. Senast låg man under med 1-2 hemma mot Tranås, men lyckades tillslut vända och vinna med hela 5-2 efter en stark sista period. Idag tror jag lagets första förlust kommer. Man kan vinna hela tiden, men det är verkligen inte logiskt att prestera på topp match efter match. Idag kommer man möta seriens bästa offensiva lag och deras defensiv kommer sättas på prov ännu en gång. Hemma har man alltid varit riktigt starka, men på resande fot var man klart sämre, vilket också är helt normalt. Man slog Skövde borta i första matchen, Vimmerby borta med 3-2 efter sudden och senast Västervik med hela 5-1 på resande fot. Det är tre segrar såklart, men också mot de tre lag som befinner sig på nedre halvan av tabellen. Idag möter man seriesegrarna på bortaplan och då blir det garanterat tuffare. Pantern har gjort det riktigt bra och det kan man inte snacka bort, men som sagt så tycker jag fortfarande om man ser på laget att Kristianstad är det lag som har störst chans att gå långt senare i vår. Därför är man rätta favoriter och därför kommer också Panterns första förlust idag. Hoppas bara den kommer under ordinarie tid.


Kristianstad har ett namnkunnigare lag och får man bara ihop det på plan så vinner man denna match. Emil Sandin är tillbaka och det är viktigt offensivt för KIK. Mitt spel denna eftermiddag blir alltså Kristianstad att vinna under ordinarie tid till oddset 2.15 hos bet365. Insatsen blir medel och stannar på 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden