Kristianstad tar emot Pantern denna kväll och det är mycket viktiga poäng som står på spel för båda lagen. KIK har just nu den sista platsen till allettan och det är knallhårt bakom dem. Pantern är ett av lagen som jagar och det är lite av en måstematch för bortalaget idag.

  • Match: Kristianstad – Pantern
  • Serie: Division 1F
  • Speltips: Kristianstad
  • Odds: 1.85 @ Betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 12/11, 19.00

Kristianstad har blivit ett riktigt topplag. Det ska man verkligen vara om man ser på deras lag också. Jag har svårt att tro att man kommer släppa den där sista allettanplatsen till något annat lag än dom själva. Man ska greja det utan bekymmer. Resan börjar redan ikväll mot ett ganska sargat Pantern. KIK är riktigt bra i sina bästa stunder och framförallt på hemmais där man erkänt är riktigt jobbiga att möta. Dem här säsongen har man vunnit 7 av 9 matcher och har en målskillnad på 43-25. Man är betydligt starkare på hemmaplan än vad man är på resande fot. Jay Latulippe fortsätter att  producera och har nu också gott upp i topp av poängligan i F-serien. Man har redan mött Pantern en gång iår och då fick man stryk med 2-1, trots att Pantern även då var relativt skadedrabbat. Man går inte på samma plump igen och man är ett bättre lag än sina motståndare.

kristianstad

Pantern värvade starkt inför säsongen, men det har inte riktigt gott som man tänkt sig hittills. Nu har man visserligen spelat upp sig rejält på slutet och kan ändå med lite tur vara med och slåss om en plats bland de fyra bästa, även om det ska mycket till att man lyckas nå så högt. Senaste matchen slog man faktiskt seriegiganten Tingsryd med hela 7-0 hemma i Kirseberg. Ett resultat som jag tror förvånade många, inklusive mig själv. Matchen var jämn, men trots förlusten så var det TAIF som hade de bästa chanserna. Ett bra försvarsspel, en bra målvakt och en hel del medstuds bäddade för segern. Det kommer krävas minst samma insats denna afton, men jag tror det blir tufft. Man kommer från en tung seger där mycket energi gick åt och redan två dagar senare är det dags för en ny tuff bortamatch mot ett offensivt skickligt Kristianstad. Man har ju som jag skrivit under tidigare rekar haft stora problem med skador och sjukdomar, vilket man även har fortfarande. Senast saknades bland annat bröderna Dahlgren och dessutom flertalet till. Ändå lyckades man vinna mot serieettan. Visst, det är en styrka, men man gör inte ännu en bragdmatch. Man startade matchen i söndags på 14 spelare + målvakt och avslutade den med endast 13 man. Jag har svårt att se att ett alltid skadedrabbat Pantern ska få tillbaka tillräckligt många spelare för att få fullt lag.


Pantern är hårt skadedrabbade och även om dem inte skulle vara det så skulle mitt tips gå till Kristianstad. De är hemmastarka och har riktigt bra form. Jag kan inte se något annat än hemma seger här och kommer därför spela Kristianstad att vinna under ordinarie tid till oddset 1.85. Spelet är lagt med 6 units och finns hos Betsson.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden