De två giganterna  nere i den södra serien drabbar på onsdagskvällen samman och hemmalaget Kristianstad bjuder publiken på en så kallad ”enkronas-match”. Det förväntas alltså komma en hel del publik på matchen, men räcker hemmastödet för KIK när man i övrigt har riktigt usel form.

  • Match: Kristianstad – Olofström
  • Serie: Div 1F
  • Speltips: Olofström ML (Inklusive förlänging/straffar)
  • Odds: 2.05@ Betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 31/10, 19.00

Kristianstad är tänkt att var ett topplag och det kanske man får se dom som fortfarande, även fast de absolut inte övertygar på nåt sätt. Försäsongen var strulig för laget och där tog man inte många poäng. Man öppnade serien på ett icke godkänt sätt, men efter ett par spelade matcher så vände det för laget och man visade upp den hockey Kristianstad är kända för. Tyngd, strategisk och ett väldisciplinerat försvarsspel. Men som sagt, KIK saknar offensiv om man ska jämföra med dagens motståndare Olofström. Laget har ”bara” gjort 45 mål på 15 matcher. Motståndarna Olofström har gjort hela 70. Kristianstad hade ju ett par matcher man spelade riktigt bra i, men nu är man på samma plats där man startade säsongen, under isen. Senaste vinsten kom hemma emot Mörrum med 5-2 för lite mer än, efter det har det varit ner i graven igen. Man blev utspelade borta mot Halmstad med 4-0 och förlorade skotten med hela 44-17. Sedan väntade nykomlingen Nittorp på hemmaplan där det bara skulle vara vinst. Det trodde även jag hårt på. Nittorp vann med 3-2. Kristianstad hade återigen svårt att få in pucken. Senast blev det suddenförlust mot Kungälv, som är klart sämsta laget i serien. Kristianstads dåliga form bäddar upp för en möjlig Olofström seger.

I Olofströms-lägret är det omvända  miner. OIK har vunnit 10 av de 12 senaste matcherna där förlusterna har kommit emot de två bästa i serien (Kallinge & Mörrum). Man har en grym offensiv med nyblivne landslagsuttagne dansken Felix Maegaard-Scheel i spetsen. Den unga dansken har svarat för imponerande 23 poäng på 16 matcher och har därför belönats ett par landskamper under kommande vecka. Bakom honom finns det en drös med duktiga spelare som kan producera. Joakim Sydegård var tillbaka från skada senast och gjorde mål direkt. De har under sista veckorna haft en del spelare skadade, men nu har man fått tillbaka de flesta. Thomas Fahlqvist är den enda jag vet som är tveksam, i övrigt ska alla vara tillgängliga. Patrik Forsbacka fick under veckan lämna laget då han inte motsvarat förväntningarna. Viktige Benoit Douchet är tillbaka efter skada.

Jag är medveten om att KIK spelar tight, framförallt på hemmaplan, men deras dåliga form och Olofströms motsatta gör valet enkelt. Väljer att spela Olofström ML hos betsson till det fina oddset 2.05. Tycker ändå det finns en liten kryssrisk och Olofström har bättre spets i en straffläggning, och väljer därför att vara på den ”säkra” sidan. Olofström vann senast i höstas med hela 8-2. Även då rekade jag Olofström vinst. Hoppas på vinst igen.

Följ oss på twitter @spelaspelse och mig @HedenskogH

Lycka till!

/Heden