Hockeyettans sista omgångar börjar närma sig och idag är det den näst sista av dessa i den södra serien. Serieettan Kristianstad kan idag säkra seriesegern hemma mot flopplaget KRIF som måste börja ladda om inför fortsättningsserien. I grunden är det ett lag som är mycket starkare än det andra.

  • Match: Kristianstad – Kallinge/Ronneby
  • Serie: Hockeyettan Södra
  • Speltips: Kristianstad
  • Odds: 1.70 @ bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 3/12, 19.00

kristianstadKristianstad har den här säsongen varit riktigt bra och man har nog överraskat många med deras frejdiga spel. Man har under stora delar av säsongen haft lite problem med spelet i egen zon och målvaktsspelet har inte heller varit lysande. På nåt sätt har man ändå hittat vägar att vinna och nu med två omgångar kvar av serien har man ändå chans att säkra seriesegern i Sveriges tuffaste hockeyetta. Det tyder lite på hur bra man egentligen är om man bara får koll på spelet bakåt. Ju längre säsongen gått desto bättre koll har man också fått bakåt. Deras två första femmor om man tittar på forwardssidan är i yppersta toppklass på den här nivån och de kommer stå sig bra i ett kommande playoff. Bakåt har man som sagt haft lite problem, men på pappret är man även där riktigt bra bakåt. Det stora problemet med backarna är att man har 4-5 backar som normalt sett kanske är powerplay-backar, alltså offensivt lagda. Självklart har en offensiv back sina brister bakåt och kanske också därav en anledning till varför man släppt in så många mål. Nu har man börjat hitta sina roller bättre och man kommer definitivt ta sig vidare till ett allsvenskt kval om man fortsätter i den här takten. En vinst ikväll och segern av hockeyettan södra är säkrad. Kristianstad vann säsongens första möte i Kallinge med 3-1.

krifKallinge har haft en riktigt dålig säsong om man jämför med vad de haft för ambition i serien. Nu ligger man på en sjätteplats och hela 22 poäng bakom ledande Kristianstad. Det är en ganska stor skillnad i en såpass jämn serie. Det är inte heller på nåt sätt dåligt att ligga sexa i södra hockeyettan för alla lag över KRIF är av riktigt bra klass mätt i hockeyettan-mått. KRIFs ambition var att placera sig bland de fyra bästa och det har man inte gjort, vilket får anses som ett fiasko med tanke på vad man har och har haft för spelartrupp. Nu de sista veckorna har flera spelare fått lämna och man har tappat ytterligare lite slagkraft. Det behöver inte betyda att det blir negativ effekt utan kan istället bli positivt och får de andra att vakna litegrann. I vilket fall så är KRIF ett sämre lag än förra säsongen och man är definitivt klart sämre än vad Kristianstad är just nu.


Det ska vara skillnad på dessa lag. Tabellen ljuger inte vid det här laget. Tittar man i just den så är Kallinge endast två poäng före Varberg och hade Kristianstad mött Varberg på hemmaplan hade vi inte fått mer än 1.25-1.30 på hemmalaget, max. Idag bjuder bet365 hela 1.70 för hemmavinsten och det är taget med en insats över medel. Insatsen blir 7 units. Mitt spel denna afton blir Kristianstad att vinna under ordinarie tid.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden