Vi är nu inne i december och hockeyettans grundserier börjar lida mot sitt slut. I Kristianstad är det dags för en match som betyder allt för framförallt hemmalaget som måste inkassera tre poäng mot Kallinge, annars får man spela i fortsättningsserien under våren.

  • Match: Kristianstad – Kallinge/Ronneby
  • Speltips: Kallinge ML
  • Odds: 2.12 @ betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 2/12, 19.00

kristianstadKristianstads säsong har väl inte varit riktigt som man förväntat sig med tanke på att man nu med två omgångar kvar av grundserien måste inkassera tre poäng mot Kallinge som just nu är det lag som innehar den sista platsen till allettan. Kristianstad har den här säsongen återigen förlorat mycket pågrund av att man inte kan täppa igen bakåt. Framåt har det inte varit några problem då man tillsammand med just Kallinge är det lag som gjort näst flest mål i hela serien. Man kan göra fem-sex mål i matcherna, men just idag när det är en viktig match för båda lagen så tror jag det defensiva spelar störst roll. Kristianstad måste alltså plocka tre poäng idag för att ha någon chans på att nå allettan med tanke på att man ligger fem poäng bakom både Vimmerby och Kallinge. Man kan ha flyt med resultaten i Vimmerbys matcher, men är väldigt tveksam till det. Självklart har Kristianstad större chans att ta sig till ett playoff genom att vinna fortsättningsserien, men att spela i allettan är bra mycket roligare. Vill de spela en fortsättningsserie så får de gärna ”lägga sig” mot Kallinge, vilket då såklart gynnar vårat spel. Räkna också med att Kristianstad kommer att plocka målvakten vid ett eventuellt oavgjort resultat i slutet.

krifKallinge har den senaste tiden gått som tåget. Man har verkligen kommit igång och fått tillbaka många spelare i truppen som varit borta pågrund av olika anledningar. Det största tillskottet är såklart lagkaptenen och rutinerade Andreas Nordfeldt som på sina tre matcher hittills stått för fem mål och två målgivande passningar. Man spelade helt okej under upptakten av serien, men visade inte upp ett spel som imponerade direkt och jag kände någonstans att det ”nya” Kallinge kanske blivit en aning överskattat. Nu har de dock motbevisat mig och har växt mer och mer ju längre säsongen gått. Jag börjar tro att man med lite flyt kan ta sig hela vägen till en kvalserie. Man har bra defensiv och en två bra målvakter. Oscar Malm leder också målvaktsligan 94.31% i räddningar. Man får väl också säga att nyförvärvet Mario Valery Trabucco har varit en bidragande orsak med sina sju mål på åtta matcher till KRIFs fina offensiv på slutet. Jag känner att oddsen ska vara jämnare idag. Det står såpass mycket på spel och då tror jag garanterat på en tight match. Och just i en sådan match så bör Kallinge ha den största fördelen med tanke på att de är såpass mycket stabilare bakåt.


Jag ser Kallinge som ett mer komplett lag och tycker oddsen borde vara jämnare. Med tanke på att Kristianstad kommer blotta sig mycket bakåt även vid ett oavgjort resultat så bör Kallinge ha goda chanser att vinna detta på något vis. Mitt spel blir alltså Kallinge ML till oddset 2.12 hos betsson. Insatsen landar på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden