Det är en viktig match idag för hemmalaget Kristianstad. Man är fem poäng före Helsingborg i kampen om en allettanplats. Vid förlust idag mot Kallinge är man förmodligen bara två poäng före då Helsingborg tar emot Borås på hemmaplan, en match som inte ska vara annat än 3 poäng för Helsingborg. Så idag har Kristianstad en rejäl press på sig.

  • Match: Kristianstad – Kallinge/Ronneby
  • Serie: Division 1F
  • Speltips: Kallinge/Ronneby
  • Odds: 2.55 @ bet365
  • Insats: 6/10
  • Spelstopp: 2/12, 16.00

Kristianstad var en av de fyra som jag innan säsongen trodde skulle vara självklara inför allettan, men det har visat sig bli en kamp in på målsnöret ändå. Kallinge och Olofström har gjort det riktigt bra och är redan klara för allettan. Mörrum ligger på samma poäng som Kristianstad, men tycker fortfarande de har en mer komplett trupp än vad KIK har och räknar därför in dem som klara. Kristianstad var seriefavoriter innan säsongen började, men favoritskapet övergick ganska snabbt till dagens motståndare Kallinge. Och de har inte direkt gjort någon missnöjd iår heller. Däremot har Kristianstad spelat riktigt dåligt under vissa delar av säsongen och i många matcher räddats av en kompakt defensiv och en duktig målvakt. Det finns två lag i den här serien som står ut offeensivt och det är Olofström och just Kallinge. Kristianstad klarar sig när man möter halvtaskiga lag offensivt, men när man möter lag som Kallinge och Olofström så har man haft det svårt med tanke på att dessa är klasser bättre framåt och dessutom har de en bra defensiv. Man har förlorat mot Kallinge med 2-3 och 3-0 den här säsongen. Mot Olofstöm har det blivit 8-1 och 0-4. Alla förluster alltså. Pressen ligger idag på Kristianstad och jag kan garantera att Kallinge hellre ser att svagare Helsingborg i en framtida alletta istället för ett tungt Kristianstad.

Kallinge är utan tvekan seriens bästa lag. Lyckades tillochmed att reka dem som vinnare till 5.50 vilket jag är skapligt nöjd med. Man är helt överlägsna serieseegrare också, 18 poäng före tvåan Olofström och hela 24 poäng före dagens motståndare Kristianstad, vilket tyder på klasskillnad i en annars överlag riktigt jämn serie där alla kan slå alla. Finns ett undantag och det är såklart Kallinge. Laget har spelat 27 matcher och endast förlorat 2 efter full tid vilket är galet bra i en sån tuff serie. Okej, man har inget att spela för, men man är bästa laget i serien och när fick vi senast 2.55 (!!!) på Kallinge? Har inte hänt denna säsongen kan jag tänka mig. Hade Kallinge haft något att spela för idag hade vi max fått 2 ggr fläsket. Kallinge har mönstrar i princip fullt lag och ställer seriens bästa målvakt i kassen, Martin Pettersson.

Vi får inte 2.55 på Kallinge nån mer gång och då måste vi testa, oavsett om de har nåt att spela för eller inte. Laget är bättre än Kristianstad och oddset hade som sagt varit lägre om de hade nåt att spela för. Jag testar med 6 units pågrund av att de är ett bättre lag helt enkelt. Kallinge har seriens bästa powerplay och gör mål på lite drygt var fjärde PP. Kristianstad har serien sämsta powerplay med sina 12 mål på 98 försök. Inte direkt skrämmande. Kallinge spelar med hög fart vilket gör att de ofta tvingar motståndarna till att ta utvisningar. Idag hoppas vi på bortaseger. Bolaget är bet365 och andra ligger betydligt mycket lägre.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden