Idag är det dags för en väldigt viktig match mellan Kristianstad och Helsingborg. Hemmalaget förlorade den första matchen i sudden och är nu piskade att vinna för att hålla liv i säsongen.

  • Match: Kristianstad – Helsingborg
  • Speltips: Helsingborg ML
  • Odds: 3.40 @ betsafe
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 21/2, 17.00

kristianstadKristianstad förlorade den första matchen i torsdags kväll på bortaplan mot just Helsingborg. Matchen var jämn och slutade till slut 3-2 till hemmalaget efter att Roger Olsson avgjort ett par minuter in på övertiden. Idag är det Kristianstad som står som värd och man är med all rätt favoriter till den här matchen. Man har plusstatistik på Helsingborg under säsoongen, även fast det varit väldigt jämna matcher. På pappret skulle jag vilja säga att Kristianstad har den mest kompletta truppen för att ta sig till en kvalserie, men trots detta har man stött på en hel del problem på slutet. Man har haft en stor press från allt runtomkring med tanke på att man har varit så favorittippade under hela säsongen. Det har fått en sorts negativ effekt på laget och det har låst sig lite. Folk förväntar sig att man ska ta sig till allsvenskan med den truppen man har och man borde ta sig till minst en kvalserie, annars får det nog kallas ett fiasko. Idag är pressen högre än nånsin på hemmaspelarna med tanke på att man måste vinna två raka matcher för att ta sig vidare. Klarar man den pressen eller skräller Helsingborg ännu en gång? Mitt tips är att det återigen blir väldigt jämnt och då är oddsen på en hemmaseger väldigt låga. Man är med all rätt favoriter, men i en avgörande kvalmatch kan mycket hända och oddset på Helsingborg är så mycket mer lockande.

helsingborgHelsingborg vann som sagt den första matchen med 3-2 och har nu guldläge att ta sig vidare och skrälla bort Kristianstad. HHC vann den södra fortsättningsserien för Kallinge och det visar att man är ett lag som mycket väl kan slå ut Kristianstad med tnake på att just hemmalaget sitter i den sits som dem gör. Helsingborg har haft en ganska tuff höst/vinter på den ekonomiska fronten. Det är spelare som inte fått sina löner osv, men samtidigt har man kommit ut som ett nytt lag efter jul och visat att det är i toppen man skulle varit från början. Höstsäsongen var inte alls bra och man vann typ fem matcher under ordinarie tid. Efter jul har man vunnit 12 av 14 möjliga. Som sagt så talar materialet för Kristianstad här, helt klart, men formen väger in tungt här. Helsingborg har imponerat på slutet och det har inte Kristianstad gjort. Hemmalaget är rätta favoriter här, men oddset är fortfarande otroligt lockande på HHC.


Kristianstad har all press på sig och måste vinna. Pressen har inte varit någon fördel för dem tidigare och man kan få det jobbigt även idag. Mitt spel blir alltså Helsingborg ML till oddset 3.40 hos betsafe. Insatsen kommer att landa på 3 units.

Twitter @HedenskogH och  @spelaspelse

Lycka till!

/Heden