Denna halv regniga eftermiddagen bjuder på ett mini derby i Göteborg då Kortedala tar emot Jonsered som kommer på besök. Kortedala som är nykomlingar till denna division 2 serie har haft det tufft och detta möte mot Jonsered kommer nog i ett perfekt tillfälle. Varför jag säger perfekt tillfälle är för att Jonsered ligger sist och är på förhand det lättaste motståndet man kan möta. Man ska dock inte underskatta något lag och speciellt inte när det är derby på gång. Jag tror ändå att Kortedala är det starkare laget och bör vinna. Häng med!

  • Match: Kortedala IF – Jonsereds IF
  • Spel: Kortedala IF rak vinst
  • Odds: 2.00 @ svenskaspel
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Jonsered har som förväntat haft det riktigt tufft i inledningen av säsongen och radar upp allt förutom vinster. 1-4-6 och sju inspelade poäng, därmed sista placering efter elva matcher är ett faktum. Man producerar oerhört dåligt framåt vilket är lagets största problem och ser man till antal gjorda mål så är man långt under snittet. Senast förbättrades den statistiken efter ett 3-3 resultat mot Tenhults. Innan det hade man alltså endast sex mål på tio matcher vilket är riktigt dåligt. Idag möter man Kortedala och för att kunna knipa någon poäng krävs självklart att man nätar då man till nittio procent kommer släppa in en-två baljor. Frågan är, lyckas man med det?

Kortedala, nykomlingarna, kan man ändå säga har gjort det godkänt. Till folk som endast ser resultat och inte är och skådar matchen live kanske kan tycka att man inte är godkända, men sanningen är att man förtjänar fler poäng än det man plockat ihop. Senast åkte man på torsk borta mot  Högaborg och innan det vann man mot Dalstorp, 2-0. Vanligtvis så bör man slå Jonsered på hemmaplan, men som alltid så är det svårt i derbys. Bortser man från det så har man visat sig vara det bättre laget och jag tror att man vinner oavsett betydelse.

Sammanfattningsvis så utgår jag från det lag som visat mest och som i grund och botten erhåller bättre klass. Det kortet faller på Kortedala som i mina ögon bör vinna. Svenskaspel erbjuder ett fint odds på hela 2.00 och insatsen får ligga på medel!