Omgång i div 4 Dalarna idag innan de flesta lagen tar ett litet sommaruppehåll. Har hittat en väldigt trolig dubbel i mina ögon som jag trycker in en slant på. Haka på du också!

  • Serie: Div 4 Dalarna
  • Matcher: Korsnäs – Tunabro/ Ludvika – Säter
  • Spel: Korsnäs + Ludvika
  • Odds: 1.89 @ nordicbet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Korsnäs är serieledare på 25 poäng och har 8-1-1 på sina tio matcher hittills. Jag har faktiskt varit och sett ett par matcher och blivit imponerad över spelet man visat upp. Senast tog man en blytung seger i derbyt mot Slätta där man vann med 1-0. Man har sex raka segrar in till den här matchen och man har dessutom mött väldigt hårt motstånd i dessa matcher, så formen är kalasfin. Tunabro som är kvällens motståndare till Korsnäs har haft det väldigt tungt på slutet. Nu tog man förvisso poäng senast när man spelade 4-4 mot annars starka Vansbro. Men Vansbro saknade en del viktiga kuggar i den matchen så den poängen drar jag inte för stora växlar på. Annars har man mött väldigt blekt motstånd på slutet och resultaten har även dem varit väldigt bleka. Man har även haft det riktigt knackigt med målskyttet på bortagräs i år med endast fem baljor på lika många matcher. Tunabro har ett väldigt ungt lag och kommer få stora problem med starka Korsnäs! Inga avbräck i hemmalaget här.

Kvällens andra match hämtar vi från Ludvika, där hemmalaget tar emot jumbon Säter. Jag tror hemmalaget kommer köra över sitt motstånd fullständigt här, för det ska vara en riktigt stor klasskillnad mellan dessa lag. Ludvika ligger på en andraplats i tabellen på samma poäng som trean Vansbro, vilket innebär att man absolut inte får slappna av här. Men även fast man skulle slappna av en del så tror jag att man vinner här ändå. Säter är som sagt jumbo och har väl inte gjort någon glad i år. Nu vann man förvisso senast med 1-0, men det var mot nästjumbon Nyhammar, vilket inte alls kan jämföras med kvällens motstånd Ludvika. Dessutom har Säter fem förluster på lika många bortamatcher i år, så här kommer den sjätte förlusten!


En mycket säker dubbel i mina ögon där hemmalagen ska vara klasser bättre än sitt motstånd. Men en dubbel är alltid en dubbel och jag gillar inte att spela för hårt på dessa, därav håller jag ned insatsen till strax över medel här.

Däremot sätter jag 10/10 units på Ludvika, som jag tror kommer köra över Säter fullständigt. Nordicbet betalar 1.35 för den raka ettan.

/e@sy