Köping tar idag emot serieledarna i den västra hockeyettan hemma i ladan. Tranås kommer på besök och det bör vara tre givna poäng för bortalaget, men är det verkligen så lätt att komma till en Köpings lilla plåtlåda? Oddset är väldigt lågt på en bortaseger och det tycker jag är fel.

  • Match: Köping – Tranås
  • Speltips: Köping ML
  • Odds: 6.10 @ betsson
  • Insats: 1/10 units
  • Spelstopp: 18/11, 19.00

K-ping-Hockey-logoKöping är nykomlingar i den här serien och har med förutsättningarna gjort det ganska bra. Man ligger på en tiondeplats och man har kommit till ett läge i serien där varenda poäng kommer vara viktig inför fortsättningsserien då de får starta den med ex antal poäng beroende på placering nu under grundserien. Köping behöll stora delar av truppen från förra säsongen som tog var med och tog klivet upp i ettan och fyllde sedan på med ett par killar med lite mer spets än det man redan hade. På pappret är det ett ganska tunt lag, men man har ändå visat flera gånger den här säsongen att man kan utmana alla lag i den här serien. Och är det någonstans man ska ta sina poäng så är det på Krillan hemma i Köping. Där har man alltid varit starka och så har det även varit den här säsongen då man har ett klart högre poängsnitt hemma än vad man har på resande fot. Målskillnaden är dessutom också bra mycket stabilare här då man släppt in nästan dubbelt så många mål på bortaplan. Poängen kanske inte trillat in som ett normalt hemmastarkt lag, men man har spelat jämnt med alla där man också slagit Arboga, Mariestad och Forshaga. Jag tycker oddset på en hemmaseger här inklusive övertid/straffar är väldigt högt. Så dåligt lag som oddsen framhäver dem sen är man inte. Man är bättre än så. Dok saknar man en del spelare ikväll, men då gäller det att jobba ännu mer som ett lag.

tranasTranås är serieledare och det kan vi inte snacka bort. Man startade säsongen lite halvtrögt, men har kommit igång efter hand och visat att man klarar pressen av att vara seriefavoriter. Idag tar man sig ann Köping på bortaplan och jag är ganska övertygad att man tror att man ska vinna idag. Det ska man väl också göra om man ser till trupperna. Samtidigt ska vi komma ihåg att det är en mörk onsdag i november och man har drygt tre timmar i buss till Köping. Det är ingen rolig resa och den blir nog inte heller roligare när man kommer till ladan man ska spela i. Det är en kall ishall med sunkiga omklädningsrum och dåligt ljus. Det är självklart att man ska vara favoriter här och man kommer vinna den här serien. Men om det är något lag man underskattar så är det nog Köping. På hemmaplan är de jobbiga att möta och oddsen brutalt låga på en bortaseger här och det är något jag aldrig kommer röra. Underskattar från Tranås sida ikväll kanske?


När jag först skrev speltipset så visste jag inte att Köping saknar ett par gubbar, men det ändrar inte min uppfattning helt för det. Mitt spel blir alltså Köping ML till oddset 6.10 hos betsson. Insatsen däremot blir bara en unit då Köping har en del avbräck istället för de två jag tänkte först.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden