Köping tar emot Enköping hemma på Krillan i en match som i slutändan av kan ha spelat stor betydelse. Det är just nu just dessa två lag som kämpar om plats nio och två i serien där den bäst placerade får starta med en extra poäng i fortsättningsserien efter jul. Det är lite ”vinna eller försvinna” för hemmalaget.

  • Match: Köping – Enköping
  • Speltips: Köping ML
  • Odds: 1.97 @ betsafe
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 25/11, 19.00

K-ping-Hockey-logoKöping har gjort en helt okej säsong med tanke på deras förutsättningar. Man hade ingen topptrupp från början och man gjorde inte heller några storslagna nyförvärv vilket också syns på tabellen. Dock tycker jag att man har gjort det bra. Man kan inte förvänta sig mer med en trupp som i stort sett är densamma som förra säsongen spelade i division två och det kryddat med ett par nyförvärv också. Man ligger på en stabil tionde plats med ett par poäng ner till de två jumbolagen, men också ett par upp till den övre halvan. Idag möter de ett lag som ligger tre poäng före dem och med tanke på att en placering högre upp i tabellen kan spela väldigt stor roll i slutändan så har också matchen väldigt stor betydelse för framförallt hemmalaget som redan nu ligger bakom Enköping och måste ikapp. Just på hemmaplan är man starka även fast inte poängen trillat in överdrivet mycket, men man ska också komma ihåg att man är nykomlingar. Senast här hemma höll man jämna steg med serieledaren Tranås, men blev förlust till slut. Idag möter man ett betydligt mycket sämre lag och jag tycker nästan att man ska vara favorit här. De senaste matcherna har man också haft en del skadeproblem, men får till den här matchen tillbaka ett par viktiga kuggar. Köping och Enköping vann varsitt möte under försäsongen.

enkopingEnköping har haft det betydligt mycket tyngre den här säsongen trots att man ligger före Köping i tabellen. Man har haft en betydligt mycket högre målsättning än Köping och med tanke på att man kommer missa allettan med buller och bång så får man helt enkelt ladda om till fortsättningsserien efter jul. Man har på pappret ett helt okej lag som har en del rutin på den här nivån, men det är också spelare som haft svårt att lyckas. På pappret är man kanske bättre än Köping, men funkar det inte så funkar det inte. Man behöver kunna lira som ett lag och det kan inte Enköping göra just nu. Man vann dock förra matchen mot ett skadedrabbat Grästorp med 5-2 och det kanske var ett steg på vägen, men jag tror fortfarande att man kommer förlora mot Köping. Hemmalaget spelar mycket mer som ett lag och det kommer dem vinna på. Enköping är vassare framåt, men läcker som en sil bakåt istället. I en sån här match där det betyder mycket så kommer det defensiva få en stor betydelse och där är Köping klart bättre. Tror inte heller att Enköping gynnas av att Köping får spela i sitt tempo. Enköping vann säsongens första match i serien med 6-3 hemma efter att Köping rasat ihop fullständigt i den andra perioden. Köping lär vara revanschsugna för den matchen.


Jag ser Köping som ett bättre lag än Enköping. Inte för att man har bättre spelarmaterial utan för att man spelar mer som ett lag och också har bättre feeling i gruppen. Enköping är en klubb i kris just nu. Mitt spel denna kväll blir alltså Köping ML till oddset 1.97 hos betsafe. Insatsen landar på 4 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden