Champions League kval mellan danska Köpenhamn och tjeckiska Viktoria Plzen. Jag har saken klar för mig här och jag tror Europa rutinen avgör den här matchen. Häng på!


FC Köpenhamn – Viktoria Plzen
Mitt tips: FC Köpenhamn vinner mot noll
Odds: 2.40 @ Bet365
Insats: 6/10
Spelstopp: 20.45

Båda lagens serier har dragit igång och Köpenhamn dominerar i Danmark som vanligt medan Viktoria Plzen inlett något skakigt. Köpenhamn har 4 segrar och 1 oavgjord på sin 5 inledande matcher i serien. Man har dessutom slagit ut Shamrock Rovers på ett komfortabelt vis med sammanlagt 3-0. Man inledde även där på hemmaplan och det var spel mot ett mål större delen av matchen. Man märkte tydligt att Köpenhamn stängde till bakåt och förde matchen från början till slut. Ett scenario jag kan tänka mig kommer återspelas även här då laget har massor av rutin från Europaspel nu. Jag tror man vinner här med 1-0, 2-0 eller något liknande.

Viktoria Plzen har spelat 3 matcher i sin liga än så länge och man inledde med att kryssa i premiären på hemmaplan för att sedan förlora mot ett bottengäng på bortaplan. Nu senast vann man på ett imponerande sätt på sin hemmaplan. Viktoria är väldigt starka på sin hemmaplan och jag tror man kommer göra samma sak här som man gjorde när man mötte Rosenborg i förra omgången. Det är prioritering på försvaret för att sedan satsa på kontringar. Man trivs utan tvekan bäst på sin hemmaplan medan man är något sämre på bortaplan och nu möter man ett lag med massor av Europarutin och då blir det oftast för svårt.

I media har Köpenhamns nye tränare Roland Nilsson betonat vikten av att inte släppa in något mål bakåt. Eftersom Köpenhamn kommer göra allt för att inte släppa in mål bakåt samtidigt som Viktoria Plzen kommer prioritera defensiven för att få med sig ett oavgjort resultat så känns det här spelet tryggt. Köpenhamns offensiv känns tillräckligt vass för att de ska göra minst 1 mål här. Ett i stort sett fullsatt parken kommer se till att spelarna gör jobbet här! Att spela i Champions League prioriteras väldigt högt av klubben och det skulle ses som ett stort misslyckande om man inte lyckas kvala in till gruppsspelet med tanke på förutsättningarna.