Vårt enda nordiska lag i Champions League, FC Köpenhamn, fick en av de tuffast möjliga motståndarna direkt, Chelsea. Jag tycker mig ha hittat ett bra spel här, häng med!

Match: FC Köpenhamn – Chelsea
Tips: 2:a
Odds: 1,82 @ Betsafe
Insats: 7/10 units
Spelstopp: 2011-02-22 20:45

Motivering:

FC Köpenhamn tror jag, kort sagt, får stora problem här. Danska serien har uppehåll just nu, och man har därför endast matchats i träningsmatcher utan vikt. Man har förvisso tagit bra resultat, men mot danska och norska lag med hälften reservspelare på planen så anser jag att motståndet inte riktigt går att jämföra med dagens Chelsea. Jag har själv sett 2-3 av dessa matcher, och man imponerade INTE spelmässigt. Att det dessutom är hemmaplan i mötet ikväll tror jag bara missgynnar FC Köpenhamn, publiken kommer en hop förhoppningsfulla supportrar, och att försöka tillfredställa deras hopp om offensiv leverans tror jag blir att skjuta sig själva i foten…

Chelsea har problem i ligan, det går att konstatera enkelt. Dock är det lag som fortfarande är klasserna bättre än FC Köpenhamn. Att Champions League nu är det enda Chelsea har chansen att vinna tror jag styrker motivationen här något enormt. Lagets spelare behöver ingen presentation. Frågorna jag istället ställer mig är om Torres kommer att starta, och hur kommer det i sådana fall gå? Jag tror faktiskt att Chelsea låter Torres starta på bänken, och kör med det väl inspelade anfallet bestående av Drogba, Malouda, Anelka. Om nu Torres startar så tror jag inte att det är ett minus.

Jag tror att Chelsea vill avgöra det här redan i bortamötet, och ett resultat som skrivs till 2-0 i Chelsea-favör ikväll känns troligt.

God spellycka,
/Blixt