Mitt första speltips här på spelaspel.se och jag vänder blickarna mot omgång tre i Bundesliga. Vi beger oss till RheinEnergieStadion där hemmalaget Köln gästas av Hamburg, och jag tror på en målglad historia.

Match: Köln – Hamburg
Spel: över 2,5 mål
Odds: 1,95 @ bet365
Units: 5/10
Spelstopp: 15:30

Köln har startat säsongen helt klart godkänt och har en vinst mot Stuttgart (3-1) och ett kryss mot Wolfsburg (1-1) så här långt. De har en väldigt spännande trupp och främst på de offensiva platserna där de har fått in Milos Jojic från Dortmund och Anthony Modeste från Hoffenheim. Det är Modeste som startat bäst hittills och tillsammans med sin anfallskollega Simon Zoller så har de stått för tre assist och tre mål på två matcher. Defensivt finns det brister och de beror mycket på att de har ett helt nytt mittlås för den här säsongen. Det är ett ungt mittlås med tyska U21-landslagsspelaren Dominique Heintz och dansken Frederik Sörensen, de är främst Sörensen som hittills har vart det osäkra kortet med osäkra ingripande och dåliga uppspel. Visst, hittills har det inte straffat sig men med tiden så kommer det inte hålla och då blir det jobbigt.

Båda mittbackarna Dominic Maroh och Mergim Mavraj är skadade så det finns inte så mycket att förändra i mittlåset. Även forwarden Yuyu Osako finns med på skadelistan.

koln_200x200hamburg_200x200

Förra säsongen var fruktansvärt dålig från Hamburgs sida och de fick lov att kvala för att hålla sig kvar i Bundesliga. Inför den här säsongen har de rensat bort en del spelare och nya namn har tillkommit som bland annat svensken Albin Ekdal. Men den namnstarkaste spelaren är backen Emir Spahic som värvats in från Bayer Leverkusen. Annars så är det unga hungriga spelare som kommit in i laget, och med en sådan stor spelaromsättning så tar det x antal matcher innan spelet är satt. Under försäsongen har det blivit en del vinster men mot sämre motstånd och träningsmatcher ska man inte ta på så stort allvar. Två matcher av serien har de spelat hittills den ena mot giganten Bayer München (0-5) och den andra mot Stuttgart där de länge såg ut att gå mot förlust men lyckades vända i slutminuterna till 3-2 mycket tack vare att inhoppande Pierre-Michel Lasogga först kvitterade och sedan assisterade till kaptenen Johan Djourou som fick gjorde sitt första mål i Hamburg. Den som annars har imponerat i det “nya” Hamburg är Albin Ekdal som har styrt och ställt på mittfältet, han ser inte alls bortkommen ut i den mer tempostarkare fotbollen som det är i Tyskland jämnfört med den i Italien.

Till den här matchen så får Hamburg vara utan viktiga Johan Djourou som blir borta från spel i minst två veckor.


Som det så ofta är i Bundesliga så förväntar jag mig ett högt tempo och en chansrik match där det kommer bli chanser åt båda hållen. Kölns vassa anfall kommer skapa problem för Hamburg försvaret. Men även Hamburg kommer få sina chanser och vändningen senast har nog gett spelarna gott självförtroende. Jag kör en medelinsats på över 2,5 mål!