Det är dags för omgång 17 av Bundesliga och det är sista omgången innan det blir ett längre juluppehåll. Vi ska bege oss till Rhein-Energie-Stadion där hemmalaget Köln tar emot Borussia Dortmund. Det har sett trögt ut för Köln på slutet, så vi testar ett handikappspel. 

  • Match: Köln – Borussia Dortmund
  • Spel: Dortmund -1 asian handicap
  • Odds: 1,76 @ unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 15:30

Köln hade en fin start av säsongen och sågs utav många som ett lag som kunde skrälla rejält den här säsongen, men verkligheten har kommit ikapp dem. Har fyra raka matcher utan vinst och har blivit nollade i tre utav dem, på hemmaplan har man inte vunnit på fem raka matcher och har enbart gjort ett mål på dessa fem matcher. Senaste vinsten var 7:e november mot Bayer Leverkusen (2-1), då var det mittbacken Dominic Maroh som stod för målproduktionen med sina två mål. För på topp har det sett otroligt trögt ut, anfallaren Modeste som var på allas läppar i början av säsongen är helt iskall nu och har inte gjort mål sedan omgång 8 mot Schalke (3-0). Det var även senast någon av Kölns anfallare gjorde mål och man behöver inte vara någon slags raketforskare för att konstatera att det blir svårt att vinna matcher när inte anfallarna levererar.
Om det är någonstans det ser ljust ut för Köln så är det på skadelistan, man har inga skador alls.

koln_200x200dortmund_200x200

Bättre ser det ut för Borussia Dortmund, man ligger tvåa i Bundesliga och har bara fem poäng upp till ettan Bayern München. Efter den chockartade förlusten borta mot Hamburg (3-1) så är man nu inne i en fin vinstsvit och har tre raka vinster. Till skillnad från Köln så har Dortmund inga problem på topp, Aubameyang har vart otroligt bra hittills och gjort 18 mål på 16 matcher. Han har redan passerat sin målskörd från förra säsongen som var på 16 mål totalt. På mittfältet är det Henrikh Mkhitaryan som dominerar och levererar målgivande passningar en efter en. Dock så har man fått klarat sig utan Marco Reus i flertalet matcher eftersom han har vart skadad. Självklart ett tungt avbräck när han inte är med, men man har visat att man kan klara sig bra utan han också.

Som sagt så får man vara utan Reus, sedan har man Sahin och Durm långtidsskadade. Det är även osäkert för Sven Bender.


Ett Köln som är helt urform borde bli en mumsbit för Dortmund, även fast Dortmund inte är lika bra på bortaplan som på hemmaplan. Men det ska sägas att Köln inte heller är speciellt starka hemma, jag testar en insats strax över medel på Dortmund -1 asian handicap.