Philipp KohlschreiberPhilipp Kohlschreiber har riktigt fina resultat från Halle genom åren. Han har även sjukt bra resultat mot Mikhail Youzhny genom åren. Tysken är grymt stabil i egen serve – den här matchen ska bara sluta på ett sätt.

 

 

 

 

  • Sport: Tennis
  • Liga: ATP Halle
  • Match: Philipp Kohlschreiber – Mikhail Youzhny
  • Spel: Kohlschreiber -2 
  • Odds: 1,78 @ Pinnacle
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 17.30

 

Sedan 2007 är det bara två spelare som besegrat Kohlschreiber i ATP Halle. Det är tyskarnas egna gullegris Tommy Haas, som är närmast ostoppbar här och Roger Federer – utsedd till den bästa grässpelaren genom tiderna.

Så, var har då Mikhail Youzhny att sätta emot? Ingenting talar för att han ska sätta emot något här. Kohlschriber har 7-1 i matcher där förlusten kom efter att tysken givit upp i första set. Ryssen är visserligen ganska duktig på gräs och har tagit sig till kvartsfinal i Wimbledon en gång och ytterligare fyra placeringar i fjärde omgången. Men det är skillnad på Halle och Wimbledon. På tysk mark regerar tyskarna. Det bevisas inte minst genom att konstatera att det finns en tysk i varje kvartsfinal i Halle. Minst två av dem lär ta sig vidare.

Kohlschreiber har ännu inte tappat ett set i turneringen. Faktum är att han inte ens tappat ett servegem och har bara behövt rädda två breakbollar – båda räddades genom otagbara servar.

Han snittar just nu en bit över 70% förstaservar (det är högt för att vara Kohlschreiber) och av dessa vann har 93% mot Berlocq och 84% mot Kamke. Lägger han sig runt 80% vunna förstaservar vinner han mot Youzhny.

Ryssen då. Jo han är fruktansvärt ojämn. Det finns perioder då vinner långa serier av matcher för att sedan förlora med 6-1,6-2 när det hettar till. Hans psyke är inte av stål direkt och med lite blåst och en publik som är emot honom när det inte bli lättare.

Kohlschreiber -2 games till 1,78 på pinnacle är taget.