kamkeDet finns en rad faktorer som får mig att tro att Tobias Kamke hänger med i dagens match mot landsmannen Philipp Kohlschreiber. Kamke är spelar med små marginaler men när spelet stämmer för honom, som det gjort senaste veckorna, då är han ingen mumsbit för någon.

 

 

 

  • Sport: Tennis
  • Liga: ATP Halle
  • Match: Philipp Kohlschreiber – Tobias Kamke
  • Spel: Kamke +4,5
  • Odds: 1,83 @ Pinnacle
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 12.00

Kamke imponerade stort i slutet av grussäsongen när han slog grusspecialisten Lorenzi i öppningsrudan av Franska Öppna och följde upp det med att vinna fler poäng än Benneteau i andrarundan – men förlorade matchen.

Tobias Kamke slår stenhårt och när hans slag till och med är dödande på grus så kan ni tänka er vad Lukasz Kubot fick erfara i första omgången av Halle. Tysken slog in allt och med sin patentera hopp-backhand slog han många fina cross-winners.

Förra grässäsongen var trevande för tysken som då var inne i sin sämsta formperiod i karriären. Under en tvåmånaders period vann åtta matcher och förlorade 18. Där vinsterna kom i kvalmatcher mot mediokert motstånd.

Så, poängen är att man absolut inte ska döma Kamke från förra årets gräsresultat. 2011 tog han sig till semifinal i Newport, en något bortglömd grästurnering i USA. Men året innan tog han sig till tredjerundan i Wimbledon efter fem raka segrar.

Så, på gräs kan han spela och hans flacka hårda grundslag borde passa bra här.

Han ställs mot landsmannen Philipp Kohlschreiber som har en gedigen meritlista på gräs. Han har inte varit sämre än semifinal i ATP Halle sedan 2006 och har spöat både Pim-pim och Söderling på gräs.

Kohlschreiber har 3-0 i matchen mot Kamke som dock plockat set i alla tre matcher. Dessutom har Kohlschreiber spelat 30 matcher i Halle varav 21 har spräckt o/u-linan.

Mitt tanke är att Kamke kommer att streta emot ordentlig och jag skulle inte bli förvånad om han tar ett set. Hur som helst har jag svårt att se Kohlschreiber vinna i utklassningsstil  – Kamke +4,5 games vettigt.