Vi hoppar ner till Challenger touren och åker till Frankrike och Bordeaux där en ”stor” challenger turneringen avgörs med många bra namn däribland Klizan. Martin Klizan har i år blivit hela challenger tourens bästa spelare på gruset, han har varit totalt överlägsen med sitt spel. Jurgen Zopp ifrån Estland är en ojämn spelare som blandar och ger, han var väldigt dålig förra veckan i Athen och nu har han inte fått något riktigt test förrän Klizan.

  • Matchen: Klizan – Zopp
  • Liga: Challenger Bordeaux
  • Speltips: Klizan att vinna matchen
  • Odds: 1.66 @ bet365
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 12.30

 

Martin Klizan har i år klivit fram och blivit den bästa spelaren på Challenger touren och har presterat enormt bra just på gruset. Han har 19-5 i matcher på ATP touren på gruset i år och det är enormt starkt. Han har startat Bordeaux turneringen riktigt bra, han slog ut Colombianen Carlos Salamanca i första omgången lätt med 6-2,6-2 och igår så slog han ut favoriten till turneringen Jeremy Chardy som är en stabil grus spelare på ATP touren vilket är enormt starkt. Han är en vänsterhänt spelare som har riktigt bra grundslag och en enormt bra säkerhet i spelet blandat med bra vinnarslag vilket gör han svår att spela emot.

Jurgen Zopp ifrån Estland är en otroligt ojämn spelare, han kan ta set emot dom bättre på touren men samtidigt förlora mot dom sämre på touren. Han vart krossad av Jeremy Chardy för två veckor sen som Klizan vann emot igår och i veckan så har han bara mött halvdana spelare enligt mig, han ska vinna lätt mot Ouanna som är överskattad och det gjorde han. Men nu när han kommer till gruset så kommer hans misstag att öka på det söligare underlaget och det kommer vara svårt att slå ut Klizan på hans underlag.

Jag tror att Klizan kommer att styra och ställa i denna matchen och jag skulle bli förvånad om Zopp orkade stå emot hela matchen.

Lycka till!

/Lidde