Nadal går in i turneringen och får möta en riktigt tuff spelare i första omgången, Martin Klizan som har börjat hitta tillbaka till spelet i år efter ett otroligt dåligt år och detta lär bli tuffare än många förväntar sig.

  • Matchen : Klizan – Nadal
  • Liga : ATP Wimbledon
  • Speltips : Klizan +7.0 games i matchen
  • Odds : 1.86 @ Betsson
  • Units : 4/5
  • Spelstopp : 15.30

Martin Klizan ifrån Slovakien är en spelare som är tekniskt sett felfri, men han har ett psyke som är underligare än Miley Cyrus. Han har en enormt bra forehand som han kan sätta ett sinnessjukt tryck i och en backhand som han kan styra och ställa med, egentligen inga svagheter utom att han ibland helt enkelt inte vill eller är sugen på att spela tennis för tillfället. Men nu när det vankas match på Centre Courten här i Wimbledon så tror jag att han vill visa hela världen hur bra han egentligen är och jag tror att han kommer att lyckas med just det emot en Nadal med rygg problem och en avsevärt dålig gräsform.

Rafael Nadal ifrån Spanien behöver egentligen ingen större presentation, han är troligtvis tidernas bästa tennis spelare och vann som sagt sin nionde titel i Franska Öppna för lite mindre än en månad sen vilket är helt galet. Han har världens bästa defensiv och en av världens bästa forehands men han har inte alls lyckats på gräset sen han förlorade Wimbledon finalen 2011 emot Novak Djokovic.Två vinster och 5 förluster, varav förluster emot Brown senast, Darcis förra året i Wimbledon och Rosol året därpå även det i Wimbledon.

Nadal störs även av rygg problem sedan Franska Öppna och jag tror inte att Klizan blir en mumsbit som bolagen påstår utan att Klizan har chans på ett set eller två i denna matchen och då är spelet i hamn väldigt enkelt.

Lycka till!

/Lidde